Majčin dan proslavite uz slatke recepte!

Persil

IZNENADITE SVOJU MAJKU ZA MAJČIN DAN I PRIPREMITE JOJ POSEBAN DORUČAK KOJI ĆE JU ODUŠEVITI

Doručak u krevetu najbolji je način proslave Majčinog dana od samog jutra. Prije nego što se probudi, otiđite  u kuhinju i pripremite jela koja ona neće moći zaboraviti.

Prije svega, imajući na umu sastojke koje najviše voli, pripremimo joj ukusnu kombinaciju okusa koja će pokazati kako kava jelu može dati iznenađujuću dubinu i bogatstvo. Lavazzini stručnjaci za kavu iz Lavazzinog Centra za obuku u Torinu pokazat će vam kako jednostavno možete iskoristiti svoju omiljenu kavu kako biste svojoj mami pripremili poseban doručak.

Ako je vaša mama sofisticirani tip osobe, pokušajte pripremiti jednostavan i malen doručak koji oslikava raskošnu sliku bečke elegancije sa svakim gutljajem.

Bečka kava


PRIPREMA
Ulijte 10 grama čokoladnog sirupa u malu čašu.
Pripremite dugi espresso, ulijte ga u čašu i dodajte šlag.
Pospite čokoladnim mrvicama.
Gotovo! Uživajte u božanskoj pauzi uz kavu s gurmanskim okusom.

SASTOJCI
Za 1 porciju
40ml (1 šalica) produženog espressa ili mocha kave
25g šlaga
2g čokoladnih mrvica
10g čokoladnog sirupa
Isprobajte ovaj recept s Lavazza Crema e Gusto

A zatim je impresionirajte zdravim i ukusnim jelom koje će joj se zasigurno svidjeti.

Kruh od Kamut®* horasanske pšenice s okusom kave poslužen s kandiranom domaćom slaninom.

PRIPREMA
1. korak
Otopite kvasac i šećer u mlakoj vodi.
Prosijite dvije vrste brašna. Zamijesite smjesu od pola brašna s vodom i kavom te tijestu dodajte sol. Zatim dodajte ostatak brašna i nastavite mijesiti oko 20 minuta.
Stavite tijesto u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i pustite da se digne na sobnoj temperaturi sve dok ne udvostruči volumen (oko 3 sata). Obložite lim za pečenje papirom za pečenje te pospite dno kukuruznim brašnom kako se kruh ne bi zalijepio.
Izvadite tijesto iz zdjele, malo promijesite, izrežite na 3 dijela i stavite ih u lim za pečenje

Pokrijte lim za pečenje prozirnom folijom i pustite da se tijesto diže na sobnoj temperaturi još 2 sata, sve dok se ne udvostruči. Nakon što se tijesto digne, stavite ga u pećnicu uz posudu punu vode i pecite na 200°C (390°F) oko 20-25 minuta.

  1. korak

Pospite kriške slanine šećerom od šećerne trske i pecite ih u mikrovalnoj pećnici ili konvencionalnoj pećnicu koristeći način rada roštilja 1-1,5 minutu.

SASTOJCI
Za 2 kriške kruha
1,5 šalica hladne kuhane kave (čiste, bez dodane vode)
2 žlice vode
2 žličice kave u prahu
1 šalica brašna
1 šalica Kamut®* brašna od horasanske pšenice
1 žličica šećera
3 žličice soli
3 žličice kvasca
2 komada slanine (za 1 porciju)
Isprobajte ovaj recept s Lavazza Qualità Rossa

A ako vaša mama više voli tradicionalne recepte, odaberite dva sastojka za koja ne bi očekivala da će ih naći zajedno u jutarnjoj poslastici i pripremite joj Kolač spajajući kokos i ječam.

PRIPREMA
Za ovaj recept potreban vam je maslac koji mora biti vrlo mekan pa ga izvadite iz hladnjaka oko 2 sata prije nego što budete spremni početi. Kada dođe vrijeme, počnite pripremati ječam i prosijte brašno skvascemi bademovim brašnom. To će rezultirati jošlaganijim i prozračnijim tijestom. Koristeći električni mikser, tucite maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte jaja, žumanjke, kokos, mlijeko, ječam i suhe sastojke, malo pomalo,kako se ne bi stvorile grudice.
Miješajte od dna prema gore da uđe zrak kako biste dobili glatku, prozračnu smjesu. Napunite namazane kalupe. Pecite u pećnici zagrijanoj na 185°45 minuta.

SASTOJCI
Za 10 porcija
150g omekšanog maslaca
185g šećera
150g jaja
50g žumanjka
225g kokosovog brašna
75g mlijeka
50ml ječma
200g običnog brašna
50g bademovog brašna
22g kvasca
Isprobajte ovaj recept s Lavazza Qualità Oro

Na kraju, ponudite joj jedinstvenu recepturu talijanske kave sa slatkom notom čokolade kako bi buđenje bilo još posebnije.

Marocchino Fondente je jednostavan i ukusan recept koji vašoj kavi daje drugačiju notu. Idealan za energičan početak dana!

PRIPREMA

Skuhajte espresso u maloj staklenoj čaši.
Dodajte mrvice tamne čokolade.
Bogato pospite kakaom u prahu i tamnim paprom.
Napunite do vrha vrućim mlijekom pokušavajući dodati što manje mlijeka.
Još jednom pospite kakaom u prahu.

SASTOJCI
Za 1 porciju
1 espresso
1mrvice tamne čokolade
gorki kakao prah
tamni papar
vruće mlijeko
Isprobajte ovaj recept s Lavazza Crema e Gusto

Osim toga, neka to bude užitak i za oči. Poslužite sve delicije koje ste pripremili na lijepom pladnju u službi najljepših jela i pribora za jelo koje imate. Završite pripremu malom vazom s njoj posvećenim cvijećem.

Prekrasan način da zajedno lijepo započnete Majčin dan.

Oglas

Komentiraj

komentari

Persil