Poduzetnici se moraju obrazovati za izazove realnog tržišta

Virtualni ženski poduzetnički centar, žensko poduzetništvo
Persil

Poslovanje hrvatskih poduzetnika sve je zahtjevnije jer se domaće tržište sve više razvija, te postaje sadržajnije, uz rastuću i brojnu konkurenciju u gotovo svakoj branši, te s kupcima koji traže iznimno puno za malo novaca.

Doskočiti tim poslovnim izazovima svaki vlasnik tvrtke i obrta u Hrvatskoj može isključivo neprestanim ulaganjem u nova znanja i vještine, koje mu omogućuju  i besplatne edukacije u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, a financirane iz proračuna jedinica lokalne samouprave u sklopu projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva.

Od proljeća 2016. godine do danas provedeno je čak 800 besplatnih edukacija u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, te uz financijsku potporu Gradova – prijatelja ženskog poduzetništva (Zagreb, Nova Gradiška, Lipik, Zaprešić, Vukovar, Petrinja, Pakrac i Jastrebarsko) poslušalo je više od 1.200 polaznika.

Sanela Dropulić, direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra izjavila je: ‘Virtualni ženski poduzetnički centar je temeljna nevladina i nepolitična asocijacija ne samo Hrvatske, nego i jugoistočne Europe s cijelim nizom sadržaja, projekata i aktivnosti na promicanju poduzetništva, posebice žena. Osnovani smo od strane samih poduzetnica i poduzetnika, s misijom ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u gospodarstvu ovog dijela Europe te olakšati ulaganje u obrazovanje u poduzetničkom sektoru. Upravo zahvaljujući odlično ustanovljenoj suradnji sa sve brojnijim jedinicama lokalne samouprave diljem Hrvatske, uspjeli smo brojne buduće i sadašnje vlasnike tvrtki i obrta obrazovati za prijeko potrebne vještine i znanja kako bi mogli uspješno poslovati, a svoje proizvode i usluge učinkovito prodavati na tržištu’.

Edukacije počinju 11. rujna u Vukovaru, 12. rujna u Pakracu, 17. rujna u Novoj Gradiški te premijerno 25. rujna u Jastrebarskom, koji je „svježe“ ponio titulu Grada – prijatelja ženskog poduzetništva.

‘Smatram da je u ovo vrijeme bitno ustrajati na dodatnom poticanju i usavršavanju poslovnih aktivnosti (poteza) postojećih poduzetnica i poduzetnika, ali što je još bitnije, upravo na ovaj način – kvalitetnim edukacijama i jasnim porukama poticati mlade ljude kako bi se nakon obrazovanja u školama ohrabrili i učinili prve korake u vlastitim tvrtkama i obrtima. Drago mi je da Jastrebarsko ovime postaje Grad prijatelj ženskog poduzetništva, a vjerujem da će iskustvo Virtualnog ženskog poduzetničkog centra uvelike pomoći da ovaj projekt bude proveden kvalitetno te od velike pomoći onima kojima je prvenstveno i namijenjen’ –  najavio je Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog, od ove jeseni nosi titulu Grad prijatelj ženskog poduzetništva.

U ovom projektu od proljeća 2018. godine je i Pakrac, koji jesenski dio edukacija povezuje s iznimnom poduzetničkom obljetnicom na svom području.

Zadovoljstvo novom sezonom besplatnih edukacija ne skrivaju niti u upravi Grada Nove Gradiške, prvog Grada prijatelja ženskog poduzetništva. U ovom se zapadnoslavonskom gradu edukacije kontinuirano provode od prvog dana postojanja projekta. Na veliko zadovoljstvo polaznika, ali i lokalne samouprave koja broji sve više novo otvorenih poduzetničkih aktivnosti, ali i radnih mjesta u toj grani gospodarstva .

Poseban ponos u radu na razvoju poduzetništva se rodio kada je u jesen 2017. godine u projekt besplatnih edukacija ušao i grad heroj – Grad Vukovar, koji iznimnim zalaganjem lokalne samouprave izrasta u pravu poduzetničku oazu Slavonije. Od ove pak jeseni i uz nove edukacije i nova znanja koja će se predavati vukovarskim vlasnicima tvrtki i obrta, ali i svih onih koji to kane postati.

Ove jeseni predavanja će biti usmjerena na kvalitetnu organizaciju prodaje poduzetničkih proizvoda i usluga, razvoju soft skilova, postavljanju i ostvarivanju poslovnih ciljeva, boljem razumijevanju hrvatskog poreznog sustava, ali i razvijanju vještina i kompetencija koje vode prema uspješnom poduzetništvu.

O učinku edukacija na zapošljavanje nezaposlenih osoba posebice mladih, financijsko snaženje žena, ali i profitabilnosti postojećih poduzetnika nakon naših edukacija, možete pročitati ovdje
M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari

Persil