Pronašli smo recept za savršenu domaću Nutellu!

Ako vam je jedna od novogodišnjih odluka zdravija i kvalitetnija prehrana, za početak ćete to najlakše postići tako da klasična jela i namirnice zamjenite zdravijim verzijama. Ukoliko ste, kao i mi, veliki ljubitelj slatkog i teglica Nutelle vam je uvijek na polici, obožava ćete ovu zdraviju verziju koja je jednako ukusna!

Potrebno vam je:

  • 1,5 šalica lješnjaka 
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • 4 žlice kakao praha bez šećera
  • pola šalice bademovog ili zobenog mlijeka (plus dvije dodatne žlice ako želite ljepšu teksturu za mazanje)
  • prstohvat soli (može i himalajske)

Za bilo koji namaz gdje se koriste orašasti plodovi, važno je da oni budu topli kako bi se njihovo ulje lakše otpustilo. Stoga prvo stavite lješnjake na papir za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva otprilike 15 minuta. Potom ih izvadite i pustite da se malo ohlade te pomoću čiste krpe ribajte kako bi se maknule ljuskice. U redu je ako nešto ljuskica ostane.

Za ovaj namaz presudno je da imate blender ili sjeckalicu u koju stavite oljuštene tople lješnjake i blendate otprilike 5 minuta. U toku tog vremena 1 ili 2 puta kratko stanite s blendanjem i pokupite lješnjake koji će se primiti uz stijenku posude. U početku će tekstura biti grublja, no kako meljete sve više će se pretvarati u glatku pastu, bez brige. 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Maja Brekalo (@delicious_and_healthy_by_maya)

Sada na pari otopite kokosovo ulje, kakao, sol, javorov sirup i mlijeko dok ne dobijete kompaktnu smjesu i dodajte je u blendane lješnjake te sve zajedno još malo miksajte u blenderu. Važno je točno slijediti recept bez da išta od sastojaka mjenjate kako biste dobili ovu prefinu zdravu Nutellu. Spremite je u staklenu posudu i tako ju možete držati u frižideru do 7 dana. Ako vam toliko potraje!

Foto: Unsplash

Oglas

Komentiraj

komentari