Događa-ONA

Midas

srp.
13
Pet
Gornjogradska DVORIŠTA u petoj sezoni!
srp. 13 – srp. 23 cjelodnevni
Gornjogradska DVORIŠTA u petoj sezoni!

 Od ovog petka 13. srpnja pa sve do nedjelje 22. srpnja zakačite se po peti put za – Dvorišta! 10 nezaboravnih dana očekuje nas na 7 biranih lokacija – svakoga dana od 18 do 24 sata.

“Zvijezde” naše manifestacije – prekrasna gornjogradska dvorišta, dobro poznata brojnim posjetiteljima i gostima: intimno i ugodno dvorište obitelji Milovac u Opatičkoj 19, čarobno dvorište Palače Erdödy-Drašković u Opatičkoj 29 i skriveno dvorište Palače Gvozdanović u Visokoj 8.

Tu je i veliki prošlogodišnji hit, privatno dvorište u Radićevoj 54, ali i nezaobilazno, zabavno dvorište Palače Balbi u Demetrovoj 11!

No ovogodišnja Dvorišta, otkrivaju i neke nove lokalitete: prije svega, sasvim poseban prostor atrija Plemićkog konvikta, današnje Gimnazije Tituša Brezovačkog, u najkraćoj ulici Gornjega grada, na adresi Habdelićeva 1 – odmah iznad Kamenitih vrata ili od Trga Katarine Zrinske pored Galerije Klovićevi dvori.

U povodu pete obljetnice, s jednom lokacijom selimo se i izvan prostora Gornjega grada, na jedan od susjednih obronaka, na adresu Ivana Gorana Kovačića 37, odmah nasuprot Nazorova spomenika i Park-šume Tuškanac. Tu se smjestila veličanstvena Vila Ehrlich-Marić s prekrasnim perivojem i jednim od najljepših panoramskih pogleda na grad Zagreb. To je lokacija jedinstvene ljepote koju jednostavno – morate vidjeti!

Do ove lokacije moguće je doći pješke od Dežmanova prolaza ili preko Rokova perivoja, automobilom od Javne garaže na Tuškancu uz Krležin gvozd ili Nazorovom od Britanskoga trga, kao i autobusnom linijom od Britanca (linije 102 i 105). Ta lokacija danas je rezidencija Hrvatskoga muzeja arhitekture Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Dvorišta – “najzabavnije događanje u gradu” (Jutarnji list), manifestacija koja je prošle godine izazvala pozornost čak i BBC Travela te koju je jedan od najvećih južnokorejskih portala Naver proglasio “daleko najboljim iskustvom u Zagrebu”, i ove godine nudi puno dobrih razloga za posjet, a bogata ponuda hrane i pića dočekuje posjetitelje na svakome koraku.

Dvorišta i ove godine donose niz prvorazrednih glazbenih doživljaja. Svi prostori posebno su uređeni za zabavu i ugodno druženje, a sva dvorišta kroz opise na informativnim pločama, uređenje, ponudu, programe, cjelokupnu atmosferu, pričaju svoje priče u skladu sa sloganom manifestacije “Svako ima svoju priču…”.

 Ulaz u sva dvorišta tijekom trajanja manifestacije je slobodan.

Stoga, dođite na zagrebački Gornji grad i zakačite se za – Dvorišta!

M.Z.

srp.
23
Pon
“DVORIŠTA” otvorena do ponedjeljka
srp. 23 cjelodnevni
“DVORIŠTA” otvorena do ponedjeljka

Zbog stalnih upita naših posjetitelja zašto “Dvorišta” ne traju duže, kao i zbog jednoga odgođenog dana uslijed finalne utakmice Svjetskoga nogometnog prvenstva, najavljujemo kako će Dvorišta biti otvorena i u ponedjeljak 23.7. u redovnom radnom vremenu od 18 do ponoći…        …I vidimo se u Dvorištima!

M.Z.

srp.
27
Pet
Top događanje Hrvatske-PORCIJUNKULOVO
srp. 27 – kol. 2 cjelodnevni
Top događanje Hrvatske-PORCIJUNKULOVO

Čakovec, 3.7. 2018. -„Organizirati Top događanje Hrvatske pravo je zadovoljstvo. Program ponovno okuplja tradiciju, zabavu, humanitarne akcije… Ukratko, Porcijunkulovo je dobar provod za cijelu obitelj. Sigurni smo da će i ove godine preko 300 000 posjetitelja uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi i nastupima domaćih zvijezda.“, povodom ovogodišnjeg Porcijunkulova izjavila je Boška Ban Vlahek, pomoćnica direktora čakovečke Turističke zajednice.

54. po redu Porcijunkulovo ove se godine u Čakovcu održava od 27. srpnja do 2. kolovoza. Odličan program i velika posjećenost, kako domaćih i turista iz drugih dijelova Hrvatske, tako i iz okolnih zemalja, zaslužili su uvrštenje ove tradicionalne manifestacije u Top događanja Hrvatske i 100.000 kuna  nagrade.

Ispod tisuća šarenih kišobrana ove godine će proći i brojni izvođači: 27. srpnja manifestaciju će otvoriti Mirko Švenda Žiga, 28. srpnja čeka nas besplatan koncert Nine Badrić, dok je nedjelja rezervirana za Žeru i Crvenu jabuku. 30. srpnja možete besplatno uživati u izvedbi Četiri tenora, a 31. srpnja na koncertu Massima. Zvonko Bogdan u Čakovec dolazi 1. kolovoza, a veliki koncert za kraj manifestacije imat će Tony Cetinski.

Porcijunkulovo ponovno okuplja i dječje igraonice i radionice, pričaonice, umjetničke izložbe, prezentacije i promocije specifičnih djelatnosti.

„Našim građanima i posjetiteljima i ove godine želimo priuštiti odličnu zabavu i nova iskustva. Porcijunkulovo je uvijek dobra prilika za promidžbu OPG-ova koji ovdje mogu upoznati ogroman broj ljudi sa svojim proizvodima. Čakovec će, bez obzira na godišnje odmore, za vrijeme Porcijunkulova zasigurno biti središte turizma kontinentalne Hrvatske.“, rekao je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

M.Z.