Događa-ONA

Midas

ožu.
1
Čet
Osmo izdanje HTI – najveće europske konferencije o zdravstvenom turizmu ponovno u Zagrebu @ Zagreb
ožu. 1 – ožu. 3 cjelodnevni
Osmo izdanje HTI - najveće europske konferencije o zdravstvenom turizmu ponovno u Zagrebu @ Zagreb

Ovogodišnje izdanje HTI konferencije s respektabilnom, višegodišnjom reputacijom,osmišljeno je za one koji se žele ozbiljno uključiti u globalno tržište zdravstvenog turizma

Zagreb, 7. veljače 2018. – Najveća europska konferencija HTI (Health Tourism Industry) od 1. do 3. ožujka u hotelu Westin u Zagrebu okupit će najrelevantnije svjetske stručnjake iz područja zdravstvenog turizma.

Na osmom izdanju HTI konferencije, integriranom skupu sastavljenom od summita, foruma prestižnih europskih i svjetskih udruženja te prodajnih radionica očekuje se preko 400 posjetitelja iz više od 40 zemalja. Sudionici će imati priliku saznati sve o aktualnim trendovima i budućim izazovima ove industrije, a konferencija će kao i prethodnih godina ispuniti svoj cilj te im pružiti priliku za stvaranje kontakta s najutjecajnijim predstavnicima javnog i privatnog sektora zdravstvenog turizma iz cijelog svijeta.

“Zdravstveni turizam iznimno je važan za Hrvatsku, jedan je od naših najistaknutijih proizvoda s dugom tradicijom i poviješću te spada među turističke proizvode koji će biti u fokusu promotivnih aktivnosti Hrvatske turističke zajednice. Riječ je o proizvodu koji na globalnoj razini raste po stopi između 15 i 20 % godišnje i odlično nadopunjuje ostatak turističke ponude, a naš konačni cilj je da Hrvatska bude prepoznata kao renomirana cjelogodišnja destinacija zdravstvenog turizma.“, izjavio je Kristijan Staničić, direktor Glavnog ureda HTZ-a, nadodavši kakose raduje odazivu od 50 kupaca zdravstvenih usluga i najeminentnijih osiguravateljskih kuća koji su potvrdili svoj dolazak na B2B skup “Buy Croatia – zdravstveni turizam” koji Hrvatska turistička zajednica organizira u partnerstvu s HTI konferencijom.

U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom HTI će organizirati zasebne destinacijske forumeHow to do business with?”s fokusom na Rusiju i ostale CIS zemlje, Kinu i Bliski Istok. Riječ je o velikim, a nedovoljno iskorištenim tržištima koja će prema svim predviđanjima mijenjati uvjete na globalnom tržištu zdravstvenih usluga. Najnovije partnerstvo sklopljeno s ITB Berlin, jednim od najvećih svjetskih sajmova turizma, nastavak je politike umrežavanja konferencije sa svjetskim industrijskim liderima, organizacijama i eventima.

Uz podršku uglednog investicijskog fonda Princeton Healthcare, edukativni dio konferencije bit će posvećen različitim mogućnostima ulaganja kroz korištenje fondova za zdravstveni turizam.

Na brojnim panelima diskutirat će se o presudnim faktorima o kojima ovisi budućnost industrije kao što su specifični marketinški alati, radna snaga, edukacije i certifikacije, promjene u zdravstvenom osiguranju, rastući korporativni i medicinski wellness.

Program će dodatno začiniti skup ključnih kupaca zdravstvenog turizma (agencija, posrednika i osiguravatelja)3. European Buyers Initative, a u partnerstvu s CIGNOM bit će organiziran 2. EHTI Leaders Summit na kojem će se sastati visoki predstavnici državnih i drugih javnih institucija Europe s ciljem stvaranja sinergije za promicanje Europe kao destinacije zdravlja.

Ovogodišnja konferencija održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović uz podršku ostalih partnera: EHTTA, Medical Tourism Association, ILHA,Deloitte,Poliklinika Bagatin, Specijalna bolnicaza ortopediju i traumatologiju Akromion, Energy Clinic, M+ Agency i Mercedes.

Prijava na konferenciju moguća je putem poveznice: http://www.hticonference.com/register

ožu.
8
Čet
Kongres poduzetnica @ Zagreb
ožu. 8 cjelodnevni

Poduzetnički sajam u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra www.poduzetnica.hr održat će se u sklopu Kongresa poduzetnica na Dan žena, 08. ožujka 2018.

Svi zainteresirani za sudjelovanje, prodaju i promociju svojih proizvoda i usluga na Poduzetničkom sajmu Kongresa poduzetnicxa 2018. koji će se održati 08. ožujka mogu se prijaviti na info@poduzetnica.hr

ožu.
10
Sub
Andrea Bocelli u zagrebačkoj Areni @ Zagreb
ožu. 10 cjelodnevni
ožu.
27
Uto
Marcus & Martinus @ Zagreb
ožu. 27 cjelodnevni
Marcus & Martinus @ Zagreb

Tinejdžerska pop senzacija, Marcus & Martinus, 27. 03. 2018. dolaze u zagrebački klub Aquarius!

Petnaestogodišnji blizanci Marcus i Martinus, šarmantni su mladići rođeni za glazbenu scenu. Kako bi se približili svojim obožavateljima diljem svijeta, dečki su u svibnju 2016. godine, u suradnji s Madconom, izdali svoj prvi singl na engleskom jeziku, naslova “Girls” i njime osvojili prvo mjesto na svim norveškim glazbenim ljestvicama. Pop scenom su nastavili žariti i paliti pjesmama “Heartbeat”, “I Don’t Wanna Fall in Love” te plesnim hitom ‘’Light It Up’’. Zahvaljujući iznimnom talentu, karizmi i internacionalnoj podršci obožavatelja, Marcus i Martinus postali su najveća skandinavska glazbena senzacija, kakvu nitko nije vidio godinama.

U međuvremenu su izdali svoju biografiju “Vår Historie”, najavili puštanje dugometražnog dokumentarca o svom životu, pripala im je čast nastupiti na dodjeli Nobelove nagrade za mir, a ove su se godine čak pojavili uživo na Eurosongu, kako bi ostatku svijeta priopćili bodove koje je finalistima dala njihova rodna Norveška. Tom su prilikom također svima jasno dali do znanja kako se na pozornicu Eurovizije namjeravaju vratiti što prije, i to u ulozi natjecatelja.

Nakon “Together” turneje, pred njima je sada prva europska turneja – Moments Tour 2018, nazvana prema najnovijem, istoimenom albumu.

Odluku o tome u koje će krajeve putovati u sklopu nove Moments turneje, dali su u ruke svojim obožavateljima, takozvanim “MM’ers”-ima. Pokrenuli su akciju #mm2me u kojoj su se fanovi iz raznih zemalja borili da koncertni show ovog dvojca dovedu upravo u svoju zemlju. Među izabranima svojom su se vatrenošću istaknuli i obožavatelji iz Hrvatske!

Priča o Marcusu & Martinusu, priča je o dvojici običnih norveških dječaka koji su se preko noći pretvorili u ogromnu tinejdžersku pop senzaciju. Nastavljaju osvajati srca obožavatelja i sada ih više ništa ne može zaustaviti. Njihova priča tek počinje…

Ulaznice potražite putem linka www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima od petka 24. studenog 2017. u 12 sati. Pretprodaja počinje već sutra, 21. studenog u 12 sati.

svi.
19
Sub
Andre Rieu @ Zagreb
svi. 19 cjelodnevni
Andre Rieu @ Zagreb

Drugi najavljeni koncert u Zagrebu, koji je Andrea Rieua i njegov Johann Strauss Orchestra dočekao s ovacijama, probudio je kod domaće publike interes za malo dubljim istraživanjem njegovog lika i djela, koji su i više no zanimljivi. U karijeri dugoj tri desetljeća, uz 40 milijuna prodanih albuma te nebrojene nastupe malo je toga ostalo skriveno, no ipak donosimo i neke manje poznate detalje o životu i radu slavnog glazbenika.

Mnogi tako ne znaju da Rieu gaji veliku ljubav prema drevnim dvorcima. Osim što u jednom takvom živi (riječ je o jednom od najstarijih dvoraca u njegovom rodnom Maastrichtu), na turneji prije nekoliko godina na pozornicu je instalirao vjernu repliku dvorca carice Sissy. Iako je zbog troškova scenografije proglasio bankrot, ubrzo se vratio omiljeniji nego ikad!

Andréove maestralne nastupe obožavaju čak i holivudske zvijezde. Na albumu And The Waltz Goes On Rieu je uglazbio valcer kojeg je skladao Sir Anthony Hopkins. Velški glumac valcer je skladao prije pola stoljeća, a Rieu ga je pristao uglazbiti nakon što mu ga je na preslušavanje poslala glumčeva supruga, inače vatrena obožavateljica slavnog violiniste.

Prije nekoliko godina želio je nastupati na Sjevernom polu kako bi skrenuo pozornost na klimatske promjene, no zbog logističkih razloga morao je odustati od te zamisli. Najveći san mu je zasvirati na Mjesecu.

Pored glazbe i humanitarnog rada, šarmantni Nizozemac se zanima i za sport. 1995. nastupio je na finalnom susretu između klubova Ajax i Bayern München, a to iskustvo ponovio je gotovo dva desetljeća kasnije na utakmici između Ajaxa i Borussia Dortmund.

Osim što je vlasnik najvećeg privatnog orkestra na svijetu, Rieu posjeduje i glazbeni studio, putničku agenciju, privatni vrtić za djecu članova orkestra, autobuse kojima odlazi na turneje te atelje u kojem se kreiraju kostimi za nastupe. Ovo nije tako teško ukoliko znamo da su Rieu i njegov orkestar samo u 2013. nastupima zaradili impresivnih 17 milijuna dolara.

„Svakim svojim nastupom Andre Rieu donosi glamour svjetskih pozornica te je pravo zadovoljstvo u tako kratkom vremenu ugostiti ga i drugi put. „Kralj valcera“ u Zagrebu će nastupiti 19. svibnja a usprkos logističkim zahtjevnostima očekujemo još jedan fantastičan koncert“ – poručio je direktor Star produkcije Alen Ključe.

Ulaznice za najavljeni spektakl mogu se nabaviti u sustavu Eventim.