Ta mala gospođica koja se uvijek pobrine da napravi zabavu

Ako želite da i vama zima bude zanimljivija, duhovitija, zabavnija ali prije svega gurmanski ispunjena, imamo super ideju koju ne smijete nikako zanemariti.

Uvijek pri ruci i uvijek spremna za kulinarski ples. Proizvedena je od 90 posto najkvalitetnijeg pilećeg mesa što je trenutno najviše u segmentu hrenovaka na tržištu. Uz to je nježno dimljena te lagano začinjena. Skuhali je ili ispekli, još uvijek će biti 100 % Poli. Poli Cocktail je bez glutena.

Pripremili smo za vas neke lude kulinarske ideje koje će vas odvesti natrag u djetinjstvo. Nemojte biti prosječni, probajte nešto novo:)

Za doručak, ručak, večeru ili za sretna obiteljska druženja. Provjerite recepte u nastavku i otkrijte skriveni sastojak koji svako jelo pretvara u istinsku zabavu.

Hot dog koji to nije

Lako bi bio običan hotdog, ali je previše poseban da bi bio prosječan.

Sastojci:
4 mini peciva ili kajzerice
4 Poli Cocktail
4 čajne žličice senfa
4 lista kupusa
rajčica

Priprema:
Brzi snack za male i velike: prerežite pecivo i stavite list kupusa, krišku rajčice, a na vrh toga mini Poli Cocktail koji daje vašem novom sendviču pravu razigranost.
Sendvič može biti izvrstan dodatak vašim zabavama.

Odjevene gospođice
Ne zato jer im je hladno nego već zato jer se vole stiskat.

Sastojci:
18 Poli Cocktail
400g brašna
20g svježeg kvasca
prstohvat soli
2,5 dcl mlijeka
2 žlice maslinovog ulja
žumanjak za premaz

Priprema:
Poli Cocktail skuhati i ostaviti da se ohladi. U međuvremenu pripremite tijesto tako da pomiješate kvasac, šećer i nekoliko žlica mlakog mlijeka. Pričekajte da se kvasac digne (oko pola sata). Brašno istresite na čistu radnu površinu, dodajte sol te u sredini napravite rupu. U rupu ulijte ulje i kvasac i polako mijesite postupno dodajući mlijeko.

Umijesite tijesto dok se ne odvoji od dlana i površine. Tijesto mora biti mekano i elastično. Ostavite tijesto na toplome dok se ne digne i udvostruči svoj volumen. Tijesto razvaljajte na jedan centimetar debljine i razrežite na 18 kvadrata. U svaki kvadrat stavite jednu Poli Cocktail i lijepo ju zamotajte. Zamotane gospođice stavite u nauljenu posudu za pečenje i premažite ih žumanjkom. Posudu za pečenje stavite u ugrijanu pećnicu i pecite 15 minuta na 220 stupnjeva Celzijusa. Poslužite sa salatom ili umakom. Odlično se slažu uz senf ili kečap.

Aromatične gospođice na štapiću

Prvo skok u tavu, a zatim na štapić i brzo u usta.

Sastojci:
20 Poli Cocktail
crvena paprika
maslinovo ulje
nekoliko listova bosiljka za dekoraciju

Priprema:

Papriku nasjeckanu na kockice stavite u tavu s nekoliko kapi ulja. Pržite nekoliko minuta i dodajte male gospođice Poli Cocktail te dobro promiješajte. Kad gospođice poprime lijepu koricu, stavite ih na tanjur, ukrasite s nekoliko listića bosiljka i poslužite gostima. Upotreba štapića za ražnjiće će učiti sve još zabavnijim.

Oglas

Komentiraj

komentari