Žene i muškarci –početak…

By: ZagyM

Valjda od pećine pa sve do danas, odnos žene i muškarca, zaokuplja našu pažnju na svim razinama života. Od odnosa-zajednice, kupovanja, odgoja, hobija, poslova, društva kulture, sporta, svugdje gdje se nešto može okarakterizirati kao „muško“ ili „žensko“!

Uglavnom su obje strane vrlo glasne, kada treba isticati svoje vrline i jednako tako tihe, kad se treba prisjetiti svojih mana.

Kako sam rođen kao dječak, temeljito sam usvajao što dječaci rade: rugaju se djevojčicama, povlače ih za kosu, ne igraju se s njima, ne zovu ih na rođendane. Mada je uvijek bilo nekih amazonki koje su s nama ganjale loptu, za što su se krvavo izborile, ili pak jurcale s nama po napuštenim kućama u igri lopova i pandura.

Za igru kauboja i indijanaca, koja se BITNO razlikuje od lopova i pandura J , odlično je došla njihova duga kosa. Tako su mogle igrati uloge i indijanaca/ki, ili zarobljenih kaubojki! U svakom slučaju i nisu to bile neke uloge!

Znatiželjnici koji nisu upali u odabrane ekipe, izviđali su što  djevojčice rade, pa smo ih tako znali zateći kako njišu neku bebu u staroj kartonskoj kutiji od vešmašine u zabačenom dijelu dvorišta, koja je predstavljala kuću, a tu je bila i njegova prijateljica( koju je špijunirao), vješto vrtila „kuhačom“ u nekoj rajngli od jogurt čaše, napominjući mu da pazi kako bebi nebi ispala flašica s mlijekom iz usta.

Nakon takvih scena njemu se dobrano valjalo pomučiti, da se vrati u mušku ekipu. Doduše, kad smo najedvite jade primili, uz tijesnu večinu, uvijek smo sumnjali da je to kontrašpijunaža, ali se nije dalo dokazati…kao i mnoge stvari kasnije!

Kako smo rasli, konačno ni rođendani više nisu bili samo za dečke ili cure…nastavlja se!

Oglas

Komentiraj

komentari

Persil

1 komentar