Jeste li sigurni da znate sve o anemiji?

 

Anemija je, posebno u proljeće, izrazito čest krvni poremećaj, a pojedini oblici isključivo se vežu uz deficit vitamina B12 koji je od sada po prvi put na našem tržištu dostupan u spreju.

Slabost, pojačani umor, otežana koncentracija, bljedoća kože i sluznice, vrtoglavica, zujanje u ušima, kratak dah, poremećaji sna, gubitak apetita i depresija. Sve su to poznati simptomi anemije koju uobičajeno povezujemo s nedostatkom željeza. No, kod pojedinih oblika anemije, radi se zapravo o nedostatku vitamina B12.

Što trebate znati o vitaminu B12?

Metilkobalamin jedini je fiziološki aktivan oblik vitamina B12 te može proći krvno-moždanu barijeru. Ne sadrži nijednu štetnu tvar, a u tkivima se zadržava gotovo tri puta dulje od cijanokobalamina te se stoga najčešće preporučuje.

Metillkobalamin također je potreban za normalno funkcioniranje živčanog sustava te je prvi oblik ovog vitamina u kontekstu poboljšanja zdravlja živčanog sustava.

„Iznimno je važno odabrati biološki aktivan oblik vitamina B12. Umjesto tableta ili kapsula koje nepotrebno opterećuju probavni sustav i metabolizam pa ih starije osobe teško ili uopće ne mogu uzimati, najbolji je oblik oralni sprej. Raspršivanje pod jezik uglavnom ne opterećuje probavni sustav i metabolizam, nego ih zaobilazi i ide izravno u krv“, izjavila je mag. pharm. Seida Iličić, stručnjakinja za regulatorne standarde ekoloških proizvoda.

Vitamin B12 u spreju odlična je novost koja će od pomoći biti u tretiranju anemije, održavanja normalnog funkcioniranja živčanog sustava te će posebno biti zanimljiv vegetarijancima kod kojih je čest deficit ovog nutrijenta.

Potražite detaljnije informacije kod svojih bio&bio savjetnika u najbližoj bio&bio trgovini ili nazovite bio&bio savjetnika na besplatni telefon 0800 246 246.

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari