10. Dan Australije u Zoološkom vrtu grada Zagreba

Dan Australije u Zoološkom vrtu grada Zagreba ove će se godine održati 10. put. Jubilarni događaj koji se organizira u suradnji s Veleposlanstvom Australije u Zagrebu, održat će se u subotu 15. svibnja 2021. godine od 11 do 17 sati.

Cilj mu je građanima Hrvatske približiti Australiju predstavljajući bogatstvo njezina životinjskog svijeta, jedinstvenost njezine prirode te njezine običaje, kulturu, umjetnost, sport i gastronomiju.

O fauni Australije govorit će se u edukativnom kutku kraj nastambe australskih životinja. Edukatori će zainteresiranima predstaviti australske životinje sa zagrebačkom adresom – emue i močvarne valabije, a djeca će dodatno izbliza moći proučiti jaja i perje emua.

U njihovoj blizini bit će postavljena izložba Moja najdraža australska životinja. Radovi za izložbu izabrani su putem likovnog natječaja u koji su se uključila djeca iz svih dijelova Hrvatske.

Klokanova avantura – naziv je igre zahvaljujući kojoj će najmlađi posjetitelji Zoološkog vrta doznati s kakvim se opasnostima klokani i druge divlje životinje susreću živeći kraj prometnica.

Strateško promišljanje i spretnost traži se u igri Gnijezdo kakadua. Tijekom nje će djeca upoznati gradnju ptičjih gnijezda. Koliko pak dobro poznaju razne australske motive te kakvo im je pamćenje, posjetitelji će moći provjeriti pomoću igre memory.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zoološki vrt grada Zagreba (@zagrebzoo)

 Kako bi se s Australijom upoznalo što više djece i mladih ljudi, Veleposlanstvo Australije uoči Dana Australije u petak 14. svibnja u 12 sati organizira edukaciju Upoznajte koale. Iz zoološkog vrta u Lisabonu putem platforme Zoom uključit će se edukatori koji će predstaviti koale o kojima se brinu.

I na sam Dan Australije u Zoološkom vrtu grada Zagreba građane očekuje pregršt zanimljivog sadržaja koji se može pratiti putem interneta. Virtualni Facebook događaj 10. Australija u Zoo vrtu Zagreb otkrit će pobjednika likovnog natječaja Moja najdraža australska životinja, pozvat će djecu na igru s krokodilicom Dorothy, predstavit će recept za rolanu tortu Pavlovu, pokazati kako djelatnici Muzeja Australije izrađuju tradicionalne figure od konopca te pojasniti pravila australskog nogometa.

Zoom edukacija o koalama:  https://zoom.us/j/91061945877

Facebook događaj 10. Australija u Zoo vrtu: https://www.facebook.com/events/1097156130771046

Oglas

Komentiraj

komentari