10. svibnja 2017. rezervirajte za prvu konferenciju o ženskom ulaganju “Women Invest”

Prva konferencija u Hrvatskoj na temu žena i investiranja pod nazivom ‘Women Invest’, održava se 10. svibnja 2017. u zagrebačkom HUB385

U organizaciji Instituta za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria, a s ciljem motiviranja, poticanja i educiranja poslovnih žena u Hrvatskoj o investiranju, održava se prva konferencija o ženskom ulaganju u Hrvatskoj, Women Invest.

Jedna od najmoćnijih žena Wall Streeta, Sallie Crawcheck, proglasila je 2017. godinom financijskog feminizma i dok investitorice u svijetu već cijelo desetljeće postižu bolje rezultate od muškaraca, što dokazuje istraživanje investitorske kuće Fidelity, žene u Hrvatskoj svoj potencijal trebaju tek osvijestiti.

Konferenciju Women Invest inicirala je i osmislila Antonija Horak, osnivačica edukativno tehnološke start up tvrtke TutoTod, a projekt financira Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu. Antonija je potrebu za ovakvom konferencijom prepoznala dok je kao jedina predstavnica Hrvatske prošle godine boravila u SAD-u u sklopu inicijative Young Transatlantic Innovative Leaders Initiative: “Ovim projektom želimo žene potaknuti na investiranje ili barem pokrenuti priču o tome, osvijestiti kod žena moć i ulogu koju imaju u stvaranju zdravog poduzetničkog ekosustava u Hrvatskoj. Ulaganjem u žensko poduzetnišvo potičemo stvaranje proizvoda i usluga namijenjenih ženama koje ćemo i same koristiti i tako si olakšati svakodnevni život. Ulaganjem direktno utječemo i na stvaranje novih radnih mjesta, ali i na osnaživanje pozicije žena u biznisu.“

Glavna gošća konferencije je Tracy Gray, osnivačica i direktorica venture capital tvrtke The 22 Capital Group sa sjedištem u Los Angelesu, te pokretačica inicijative We Are Enough čija je misija omogućiti lakši pristup kapitalu poduzetnicama i educirati žene kako i zašto investirati u tvrtke u ženskom vlasništvu. L.A. BIZ je 2016. proglasio Gray jednom od 50 najutjecajnijih poslovnih žena u Los Angelesu.

Osim Tracy Gray, na konferenciji će govoriti i neke istaknute žene hrvatske poslovne scene, kao što su: Ivana Šoljan, Renata Brkić, Tatjana Zabasu i druge, a konferenciju će otvoriti Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj.

Za konferenciju se možete prijaviti ovdje.

Prilikom preuzimanja ulaznica za konferenciju sve će posjetiteljice imati priliku donirati novac, a prikupljene donacije ići će pobjednici pitching natjecanja o kojoj će odlučiti publika.

Poduzetnice će imati priliku predstaviti svoje projekte kroz 3-minutni pitch, dok će potencijalne investitorice u isto vrijeme dobiti uvid u zanimljive projekte i, nadamo se, ostvariti svoju prvu investiciju.

Ako ste poduzetnica i imate projekt koji želite predstaviti potencijalnim investitoricama, prijavite se ovdje.

Osim što će za vaš projekt čuti veliki broj ljudi, pobjednicu pitching natjecanja čekaju i nagrade – 1 na 1 mentoring s Tracy Gray i novčana nagrada.

Naime, natjecanje će imati i crowdfunding element koji će svim gošćama omogućiti stati u ulogu investitora.

Partneri i sponzori konferencije su U.S. Embassy Zagreb, Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria, HUB385, dizajn studio Jedan šest, marketinška i PR agencija Alert, Women in Adria, PPD Hrvatska i Print grupa.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari