100 MAMA, 100 RAZLOGA

Barem 100 razloga ima svaka mama  zbog kojih može za sebe reći da je sretna mama, a tijekom brige za dijete zasigurno se dogodi i 100 sitnih nezgoda zbog kojih se zabrine – ponekad je to pad u parku, drugi put ogrebotina koju si je dijete napravilo noktićem. Svaka mama može o tome ispričati barem 100 priča  pa ih je La Roche – Posay okupio u kampanji „100 mama, 100 razloga“ u kojoj pričaju baš o  avanturama sa svojim mališanima, ali i izazovima s kojima se svakodnevno susreću pri brizi o djeci i njezi njihove kože.

U sklopu kampanje 100 je mama podijelilo svoje mišljenje o La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 njezi te su nakon korištenja, njihove procjene bile da koža izgleda obnovljeno i smireno te manje oštećeno. Jedna je od njih i Nevena Rendeli Vejzović, majka dviju djevojčica i s trećom na putu.

– Izlasci u park s djecom često su izazov zbog padova, ogrebotina i površinskih ranica pod utjecajem vjetra i hladnoće. Spas je imati pri ruci kremu koja će brzo djelovati, ubrzati zacjeljivanje kože i smiriti nadraženo područje, kaže Nevena i dodaje:

–  Prije nisam znala da kad dječici počnu rasti zubi, dolazi i vrijeme crvenila na guzi. Kod obje curice, znala sam naći iritiranu kožu na tom području. U tim situacijama, potrebno je imati kremu koja će napraviti barijeru između guze i pelene i zaštiti kožu.

Koža beba, naime, nježnija je i tanja od kože odraslih te ima 2 do 3 puta veću relativnu površinu prema težini tijela u usporedbi s odraslima, dakle apsorbira veću količinu nanesenih sastojaka i brže gubi vlagu.

S minimalističkim i dermatološki potvrđenim formulama, La Roche-Posay odgovara i najzahtjevnijim tipovima kože, poput kože beba koja traži optimalnu sigurnost.

Znojne žlijezde su u koži beba manje aktivne, ne garantiraju dovoljno hidratacije površinskih slojeva, stoga je koža sklona suhoći i iritaciji. Posebice na području bebine guze, koja je većinu vremena pokrivena pelenom. Njega koja pomaže održati površinsku vlagu pomaže održati pravilnu barijeru na koži. Stoga je za roditelje beba i djece izuzetno bitno odabrati adekvatnu njegu posebice u slučaju pojave pelenskog osipa, upala u kutovima usana, sitnih ranica, ogrebotina, crvenila i nadražene kože.

Nevena Rendeli Vejzović, La Roche-Posay Cicaplast Baume B5ŠTO PREPORUČUJU DERMATOLOZI?

Cicaplast Baume B5 se pokazao kao optimalna njega za bebe, pogotovo kada dolaze hladniji dani i zima.

Mama Petra: „Mojoj curici se jako suši koža oko usta i pojavi joj se crvenilo. Cicaplast Baume joj uvelike olakšava nelagodu kada dođe zima i kombinacija hladnoće i suhog zraka u grijanim prostorijama”.

Prim. dr. sc. Nives Pustišek, spec. dermatolog i venerolog, pojašnjava: “Crvenilo kože oko usana, obično uz pojavu sitnih, ružičasto-crvenih „čvorića“ (papula), mjehurića ili gnojnih prištića, često dolazi uz suhoću i ljuštenje te se naziva perioralni dermatitis. Najčešće nastaje kao posljedica iritacije kože (pojačano slinjenje tijekom izbijanja zubića, uporaba dude varalice, hladnoća, vjetar). U terapiji perioralnog dermatitisa prvo se savjetuje izbjegavati iritaciju kože. Nakon obroka vodom nježno oprati kožu oko usana i više puta tijekom dana nanijeti kremu umirujućeg djelovanja koja štiti kožu od štetnih utjecaja okoline. Savjetuje se korištenje krema koje sadrže cink jer ne samo da potiču brži oporavak već sprječavaju pojavu sekundarnih infekcija. Ukoliko perioralni dermatitis ne reagira na pravilnu njegu, savjetuje se pregled dječjeg dermatologa.“

Počela je sezona prehlada i bolesti, a s njom i crveni nosići. Mama Mia: “Cicaplast Baume B5 koristili smo za smirivanje crvenila kože lica nastale brisanjem nosića kod prehlade i za smirivanje oštećenja na koži ruku nastale hladnoćom.“

Prim. dr. sc. Nives Pustišek, spec. dermatolog i venerolog, preporuča: „Iritativni dermatitis kože nosa koji nastaje u tijeku i nakon prehlade odnosno u djece koja često brišu nos zbog alergijskog rinitisa zahtjeva redovito vlaženje neutralnim kremama, kao i kremama za bržu epitelizaciju koja u svome sastavu imaju cink.“

S djecom je uvijek veselo, ali i puno iznenađenja! Mama Tina: “Koristila sam Cicaplast i za bebu i za trogodišnje dijete, ali i za sebe. Koristila sam Cicaplast za sitne dječje ogrebotine, suhu kožu lica i tijela. Neprestano mi je bio u torbi, tijekom šetnji i sl. Ogrebotine iz vrtića kod starijeg djeteta su brže prolazile bez traga, dok je koža bebe hidrirana i s malom količinom kremice“.

Prim. dr. sc. Nives Pustišek, spec. dermatolog i venerolog savjetuje: “Nakon ogrebotina obavezno nanijeti antiseptik (sprej ili gel) koji je dozvoljen za primjenu u dječjoj dobi. Nakon antiseptika može se primijeniti i lokalno sredstvo koje u svome sastavu ima cinka, a namijenjen je bržoj epitelizaciji i protuupalnom djelovanju. Ukoliko se okolo rane pojavi crvenilo ili se dijete žali na bol, svakako je potrebno posjetiti liječnika.

CICAPLAST BAUME B5 umirujući je balzam koji višestruko obnavlja kožu i pruža dvostruko djelovanje – trenutno smiruje kožu, a zatim je zaštiti i potakne na obnovu. Saveznik je svakog roditelja za pomoć kod smirivanja iritacija kože.

Aktivni sastojci Madecassosside te Bakar, Cink i Mangan ubrzavaju obnovu epidermisa. S obzirom da sadrži 5% pantenola smiruje osjećaj neugode povezan s iritacijama. Ovaj aktivni sastojak dobro podnosi i najosjetljivija koža na koju djeluje protuupalno. Balzam je obogaćen La Roche-Posay termalnom vodom i karite maslacem te prirodno smiruje i djeluje protiv iritacija. Istovremeno je gust i podatan te se brzo upija. Tekstura je iznimno hranjiva i ostavlja osjećaj ugode na koži sa suhim i nemasnim učinkom, bez bijelih tragova.

Učinkovitost CICAPLAST BAUME B5 podržana je opservacijskim studijama na bebama, nudeći SOS njegu i višestruko djelovanje za svakodnevne iritacije kože.

CICAPLAST BAUME B5 40ml:  71,53 HRK
CICAPLAST BAUME B5 100ml: 107,12 HRK
M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari