Zagreb, 9. rujna 2019. – Prošli je mjesec iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba udomljeno čak 107 pasa. Time je kolovoz 2019. godine ušao u povijest kao mjesec u kojem je udomljeno najviše pasa od osnivanja Skloništa 2001. godine.

„Riječ je o iznimnom uspjehu, pogotovo ako se sjetimo da smo u srpnju i kolovozu građane intenzivno pozivali na udomljavanje zbog velikog broja pasa u Skloništu. Sklonište su početkom ljeta preplavili štenci, a građani su nas svakodnevno zvali da nove pse nalaze na ulicama Zagreba“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Kako bi što više pasa bilo udomljeno, Sklonište je organiziralo niz aktivnosti – od promidžbene kampanje Samo tvoj do prvog Večernjeg udomljavanja.

Istodobno se terenska ekipa Skloništa susretala s mnogo priča koje su svjedočile o ljudskoj bešćutnosti. Njezini djelatnici pronalazili su odbačena legla štenaca, psića gladnog i žednog zatvorenog u spremnik za tekstilni otpad, zanemarenog i zlostavljanog mopsa…

Podatak o velikom broju udomljenih pasa u kolovozu svima u Skloništu vraća vjeru u ljude. Naime, rijetki su mjeseci kada broj pasa udomljenih iz Dumovca pređe sto.

Trenutačno je tamo smješteno dvjesto pasa koji čekaju novi dom i svoje ljude. Može li ovaj mjesec nadmašiti prošli? Rukavica je bačena, kažu u Skloništu.

 

View this post on Instagram

 

BADI želi biti tvoj best Buddy! 🐾💓🐾 Dugo je on već u skloništu, predugo. Gotovo godinu dana! Doduše bio je nekoliko mjeseci udomljen. Svi smo bili presretni kada se to udomljenje dogodilo, jer nam je prirastao srcu, jako! Znamo kakva je to „ljudina od psa“, no ubrzo su ga udomitelji vratili u sklonište, kažu – promijenile se životne okolnosti i nitko nije mogao preuzeti daljnju brigu o Badiju. Sada je tu kod nas. Ponovo. Kavez nikako ne podnosi, kopni u njemu psihički i fizički. Zato tijekom dana boravi u našem uredu. Badi ne može bez kontakta s ljudima, najvažnije mu je da je u blizini nekog ljudskog frenda, ma čak ne traži da se cijelo vrijeme njime bavite. Više mu je do toga da se osjeća dijelom tima, makar da čuje čavrljanje u pozadini dok lijeno drijema pored stolca i onako vrškom noge, njuške, uha ili repa vam dodiruje nogu 😊 Tu i tamo dat će vam znak da bi rado malo prošetao, pa napravimo đir oko skloništa i onda opet malo prileć`, ubit` oko 😉 Toplina njemu treba, pripadanje nekom ljudskom čoporu koji će razumijeti svaki njegov pogled što znači, jer Badi vam sve priča pogledom <3 Badi traži udomitelje koji će shvatiti njegovo srce i prihvatiti ga u svoj dom za jedinog kućnog ljubimca, jer se s drugim životinjama baš i ne voli. Znamo sa sigurnošću da takvih udomitelja ima puno, takvih koji žele imati samo svog jednog psećeg frendača, najboljeg na svijetu – best Buddy-ja 😀 Zato, napravite prvi korak, javite nam se za Badija u inbox, mailom: info@dumovec.hr ili ga dođite osobno upoznati ovdje u naše sklonište u Dumovec. Badi vas očekuje radnim danom 11-13h i 16-18h, subotom 10-14h ili nedjeljom 10-12h. Vidimo se! 😀 *Šernite Badijevu priču 🐶 Hvala vam! http://www.azilzagreb.com/skloniste-dumovec-detalji-zivotinje-4743 #azildumovec #adoptadog

A post shared by Azil Dumovec Zagreb (@azildumovec) on

Oglas

Komentiraj

komentari