15. lipnja u zagrebačkoj Areni nastupa “kralj vlacera” Andréa Rieua!

Hrvatskom i Slovenijom vlada prava prava koncertna groznica! U samo nekoliko tjedana koncertni spektakl Andréa Rieua i Johann Strauss Orchestra oborio je rekord u prodaji ulaznica i u bogatoj glazbenoj ponudi postao najtraženiji događaj sezone. Megapopularni dirigent i virtuoz na violini u karijeri prodao je više od 40 milijuna albuma, njih 30 završilo je kao broj 1 na svjetskim top listama a njegovenastupe u godinipogleda čak 600.000 obožavatelja.

Ovaj prozvani „glazbenik s karizmom Elvisa“, postao je najpoznatiji po svome pristupu klasičnoj glazbi koju nastoji maksimalno približiti široj javnosti. Raskošnom scenografijom i kostimima te repertoarom koji se sastoji od najljepših valcera i najvećih filmskih, opernih, pop, rock hitova i hitova iz mjuziklakroz tri desetljeća Rieu je osvojio međunarodnu glazbenu scenu i zaradom pretekao neka od najvećih imena showbusinessa. Tako je prikazivanje open air koncerta iz njegovog dvorca u Maastrichtu 2015. u britanskim kinima nadmašilo kino – koncerte grupa One Direction i Take That,a2013.osvojio je Billboardove liste zarade od turneja teuz Madonnu i U2 daleko iza sebe ostavio pop zvijezdu Justina Biebera.

Put do uspjeha Rieu je započeo skromno, svirajući na svadbama, što mu je predstavljalo dobrodošao odmak od svijeta klasične glazbe. Početkom 1988. osnovao je Johann Strauss Orchestra sa samo 12 glazbenika, da bi s vremenom postao najveći privatni orkestar na svijetu sa 150 članova koji ove godine slavi 30. obljetnicu postojanja. S ovim će orkestrom, nakon serije koncerata u Južnoj Americi, Australiji te Zapadnoj Europi, Rieu u organizaciji Star produkcije prvi put nastupati i u Hrvatskoj. Usprkos brojnim uspjesima, jedna mu je želja do sada ipak ostala neostvarena – nakon što je nastupima pokorio svih šest kontinenata, sljedeću pozornicu želio bi postaviti na Mjesecu!

Ulaznice za najavljeni spektakl u Areni Zagreb mogu se nabaviti u sustavu Eventim ili na službenoj stranici Andrea Rieua www.andrerieu.com. Cijene ulaznica kreću se od 290 kuna.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari