VOLONTERI CENTRU ZA REHABILITACIJU „STANČIĆ“ DALI NOVO RUHO

Voćnjak, igralište i dvorište Centra za rehabilitaciju Stančić osvanuli su u novom ruhu što je razveselilo korisnike i djelatnike Centra koje je dočekao ugodan i uljepšan prostor. Rezultat je ovo velike volonterske akcije uređenja održane prošli tjedan na inicijativu zaposlenika tvrtke L’Oreal. Želja volontera bila je pomoći Centru u obnovi vanjskih prostora, koji su od izuzetne važnosti za terapiju i socijalizaciju korisnika.

Naime, dvorište Centra, u petak su nakratko zaposjeli volonteri koji su svojim znanjem, vještinama i dobrom voljom pomogli u njegovom uređenju. Svoj su uobičajeni radni dan zamijenili sređivanjem voćnjaka, popravljanjem staništa za životinje, bojanjem drvene nadstrešnice te obnovom igrališta kako bi pridonijeli unaprjeđenju životnog okruženja korisnika centra te im tako pomogli i u poboljšanju kvalitete življenja.

„Okupili smo se u Središtu centra Stančić koje ima 7 hektara zelene površine i tu nam je pomoć zaista neprocjenjiva. U svom redovnom radu ne možemo stići urediti i voditi brigu o cjelokupnoj površini te nam zaista pomaže dolazak i pomoć dobrih ljudi. Prije svega to je plemenito, pomaže se jednom domu socijalne skrbi, namjera je dobra, a rezultati odlični. Hvala vam lijepo svima te bismo voljeli da ova akcija postaje redovita i imamo L’Oréal kao trajnog prijatelja. Hvala svima,“ rekla je ravnateljica Centra, gđa. Sanjica Grbavac povodom ove volonterske akcije.

Temeljna uloga ove važne ustanove, je osigurati djeci s teškoćama i odraslim osobama s invaliditetom poštivanje ljudskih prava što uključuje pravo na život u zajednici uz osiguran pristup svim neophodnim socijalnim uslugama i društvenim sadržajima koje im omogućuju punu socijalnu uključenost uz primjerenu kvalitetu življenja.

Povod za akciju globalna je inicijativa tvrtke L’Oréal pod nazivom Citizen Day (Dan Građana) koja se održava od 2010. godine diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Ovogodišnja akcija je najbolji pokazatelj dugogodišnjeg prijateljstva budući da je ovo treći put u posljednjih 13 godina kako je Centar ugostio volontere tvrtke.

 

Oglas

Komentiraj

komentari