Postavljena kompostana te započeti pripremni radovi na plasteniku u Srednjoj školi – Centar za odgoj i obrazovanje u Zagrebu

U ponedjeljak, 19. rujna, u dvorištu Srednje škole – Centar za odgoj i obrazovanje u Zagrebu, postavljena je kompostana te su započeti radovi na pripremi terena za plastenik, čime je službeno obilježen početak provedbe projekta „Zavrtimo krug“ odabranog u sklopu dm-ovog natječaja {ZAJEDNO} za zelene ideje. Riječ je o projektu kojim škola, uz potporu dm-a, daje zalog za održiviju budućnost strukovnog obrazovanja jer će projekt osigurati uvjete za izvođenje stručne prakse, edukaciju o kompostiranju i ponovnoj uporabi biljnog otpada te će omogućiti održivo upravljanje ostacima hrane u školskoj kuhinji i uzgoj začinskog bilja.

„Ideja o potrebi postavljanja plastenika u našoj školi postoji već godinama, no zbog nedostatka sredstava dosad je nismo uspjeli realizirati. Zahvalni smo dm-u što su prepoznali vrijednost projekta „Zavrtimo krug“ i omogućili nam da, uz jačanje osobnog razvoja, promičemo važnost održivog razvoja, poduzetništva i suradnje među učenicima s teškoćama u razvoju. Kao i do sada, učenike ćemo osnaživati u stjecanju kompetencija za ispunjen osobni, društveni i profesionalni život, a one uključuju izgradnju svijesti o održivosti te odgovornom obavljanju posla za koji se učenici školuju“, istaknula je Đana Baftiri, ravnateljica Srednje škole – Centar za odgoj i obrazovanje.

Na dm-ov natječaj pristiglo je gotovo 300 prijava u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji, a projekt „Zavrtimo krug“ jedan je od 17 ekoloških projekata koje je dm odabrao i u čiju će realizaciju uložiti ukupno više od 800.000 kuna.

Natječajem {ZAJEDNO} za zelene ideje dm želi poduprijeti ideje koje daju dugoročan doprinos održivosti, a projekt „Zavrtimo krug“ omogućit će sadašnjim i budućim generacijama učenika da upoznaju i primjene principe održivog razvoja. Ponosni smo što je dm postao dio ove zelene ideje koja će spojiti održivost sa strukovnim obrazovanjem i zato zahvaljujem gospođi Baftiri i djelatnicima Srednje škole – Centar za odgoj i obrazovanje što su nam omogućili da sudjelujemo u edukaciji ekološki osviještenih generacija“, istaknuo je Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

Natječajem i realizacijom ekoloških projekata dm želi pokazati da je svaki korak prema stvaranju održivije budućnosti bitan te potaknuti što veći broj građana da razmišljaju i djeluju održivo u svakodnevnom životu.

Sve detalje o odabranim projektima možete pronaći na internetskoj stranici jednizadrugezajedno.hr.  

Oglas

Komentiraj

komentari