Mikropigmentacijom grudi radi estetskih, fizičkih i psiholoških razloga za žene tijekom i nakon kemoterapije

Humanitarno edukativna kampanja udruge Marra Altrui koja pruža medicinsko-estetsku potporu ženama tijekom i nakon kemoterapije te oboljelima od alopecije

26. listopada 2022. – „Zajedno brišemo ožiljke“ slogan je humanitarno edukativne kampanje udruge Marra Altrui koja ima za cilj osvijestiti javnost o mogućnostima mikropigmentacije za žene tijekom i nakon kemoterapije te za oboljele od alopecije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @marraaltrui

U udruzi Marra Altrui fokusirani su na žene koje se, bez obzira na redovite preglede, suoče s dijagnozom karcinoma te im nude mogućnosti repigmentiranja obrva te nakon djelomične ili potpune mastektomije i 3D repigmentiranje areole i bradavice. Nažalost rak dojke nerijetko zahtijeva operativni zahvat koji je u većini slučajeva bez poštede areole i bradavice. Rekonstruktivnom tehnikom, u udruzi Marra Altrui žene mogu proći kroz repigmentaciju bradavica ili područja areole što pridonosi njihovom samopouzdanju i zdravom pogledu na svoje tijelo.

Mikropigmentacija grudi radi se iz više razloga – estetskih, fizičkih i psiholoških. Tretmanom 3D rekonstrukcije areola i mamila postiže se gotovo prirodan izgled grudi, pri čemu se koriste različite  tehnike i kombinacije boja. Trodimenzionalna, multi-tonska tetovaža koristi se za stvaranje percepcije dubine. U slučaju jednostrane mastektomije, areola i bradavica koordinirani su sa susjednom dojkom. Kod pacijentica koje su imale rekonstrukciju bradavice, dimenzionalni se učinak koristi za ponovno pigmentiranje nove bradavice i stvaranje okolnog kompleksa areole.

Želja nam je da naše klijentice ne vide svoje ožiljke u ogledalima, već da ponovno pronađu radost, te se osjećaju ženstveno i privlačno. Naglasila bih važnost psihološkog stanja žena u svim fazama liječenja i nakon rekonstrukcije dojki. Brisanje njihovih ožiljaka čini ih cjelovitima i spremnima za nastavak privatnog i poslovnog života. Ova kampanja mi je stoga iznimno važna jer se nadam da ćemo širenjem znanja o mogućim postupcima pomoći ženama u vraćanju njihovog samopouzdanja. Zahvalna sam što su neki od najvećih stručnjaka iz marketinške industrije prepoznali naša nastojanja te uložili svoj rad i vrijeme na kreiranju ove kampanje.“ – izjavila je Marija Butković, osnivačica i predsjednica udruge Marra Altrui.

Okosnicu kampanje čini video spot koji ima za cilj promovirati rad udruge, a kojeg možete pogledati na ovoj poveznici.  Video prikazuje tri žene različite dobi suočene s istim nedostatkom, a Marra Altrui im pomaže vratiti onaj dio koji nedostaje kako bi se osjećale cjelovito.

 

Oglas

Komentiraj

komentari