Harry Potter se vratio u Hrvatsku!

Harry Potter se vratio u Hrvatsku i to u godini kada obilježavamo 25 godina od objavljivanja prvog romana „Harry Potter i kamen mudraca“.

Prva („Harry Potter i kamen mudraca“) od sedam knjiga iz serije o Harryju Potteru autorice J. K. Rowling, od sada je ponovno dostupna u Hrvatskoj, dok će preostalih šest nastavaka („Harry Potter i Odaja tajni“, „Harry Potter i zatočenik Azkabana“, „Harry Potter i Plameni pehar“, „Harry Potter i Red feniksa“, „Harry Potter i Princ miješane krvi“ i „Harry Potter i Darovi smrti“) biti objavljeno u 2023. godini.

Studio La Plage autori su najnovijih naslovnica serijala o mladom čarobnjaku, a svoju svjetsku tiskanu premijeru imaju upravo u sklopu novog hrvatskog izdanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mozaik knjiga (@mozaik_knjiga_mk)

Zaljubljenici u svijet magije i čarobnjaštva ponovno mogu uživati u novim izdanjima svima omiljenog serijala koji se do sada prodao u više od 500 milijuna primjeraka i čiji su naslovi prevedeni na više od 80 svjetskih jezika. Zanimljivo je da je sa svakom od četiri posljednje knjige u serijalu srušen rekord najbrže prodavane knjige u povijesti.

Prijevod prvog romana „Harry Potter i kamen mudraca“ na hrvatski potpisuje Dubravka Petrović, koja je domaćoj publici poznata od ranije jer je za Algoritam prevela četiri nastavka („Harry Potter i Plameni pehar“, „Harry Potter i Red feniksa“, „Harry Potter i Princ miješane krvi“ i „Harry Potter i Darovi smrti“).

2020. K. Rowling autorica je uvijek popularnog, epohalnog serijala o Harryju Potteru, čijih je sedam nastavaka prodano u više od šesto milijuna primjeraka, prevedeno u više od osamdeset svjetskih jezika i ekranizirano u osam planetarno popularnih filmova. U dobrotvorne svrhe napisala je i tri popratna naslova, uključujući Čudesne zvijeri i gdje ih naći koji je nadahnuo novi serijal filmova, a čiji je glavni lik magizoolog Newt Scamander. Priča o Harryjevom odraslom životu nastavila se u obliku kazališne predstave Harry Potter i ukleto dijete, koju je J. K. Rowling napisala s dramatičarom Jackom Thorneom i redateljem Johnom Tiffanyjem. 2020. godine vraća se štivu za mlađe čitatelje s bajkom „The Ickabog“, a tantijeme donira Volantu, svojoj dobrotvornoj zakladi koja podržava rad dobrotvornih udruga čiji je cilj umanjiti društvene posljedice pandemije koronavirusa. Njezin je najnoviji roman za djecu, „The Christmas Pig“, objavljen 2021. godine. J. K. Rowling dobitnica je brojnih nagrada i priznanja za svoja djela, uključujući i kriminalistički serijal kojeg je napisala pod pseudonimom Robert Galbraith. Volantom podržava velik broj humanitarnih akcija i osnivačica je Lumosa, dobrotvorne udruge koja se bori za međunarodnu reformu brige o djeci. J. K. Rowling živi u Škotskoj sa svojom obitelji.

RADNJA:

Roditelji Harryja Pottera stradali su dok je još bio jednogodišnja beba. Deset je dugih i neveselih ljeta Harry proveo kao neželjen gost pod krovom Dursleyjevih, pod grdnjom navijek ljute tete Petunije, pod podozrivim pogledom neugodnog tetka Vernona i pod pakosnim udarcima bratića Dudleyja. A onda, netom pred njegov jedanaesti rođendan, počela su stizati pisma. Tajanstvena pisma naslovljena na gospodina Harryja Pottera, opasna pisma koja mu tetak Vernon nikako nije želio pokazati, čarobna pisma ispisana smaragdnozelenom tintom, iz kojih bi Harry mogao saznati istinu. A istina je da Harryjevi roditelji nisu poginuli u prometnoj nesreći, istina je da Harry Potter nije sasvim običan dječak i istina je da na jesen ipak neće morati krenuti u peti razred obližnje škole.

Za više o J. K. Rowling posjetite jkrowlingstories.com

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari