Novi naslov ‘Kimi, nemaš vremena’ oduševio najmlađe čitatelje!

Poznato ime na policama dječjih knjiga Jelena Pervan u zagrebačkoj je knjižari Hoću knjigu predstavila je novi naslov Kimi, nemaš vremena koji je oduševio najmlađe čitatelje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mozaik knjiga (@mozaik_knjiga_mk)

Među koricama ove knjige krije se jedna malena avantura o vremenu. Vrijeme je da upoznate Kimija i Bubu. Kimiju se čini da ima vremena napretek. Po čitave dane samo se izležava, hrče i prducka. Bubi pak kronično nedostaje vremena i neprekidno nekamo juri i žuri. Kimiju Buba nedostaje. Bubi nedostaje vremena da to primijeti. No kada se u priču uplete mačak Horacije i prisili Kimija da mu pokloni svoje slobodno vrijeme, uloge će se znatno preokrenuti…

Urednica izdanja Ana Vukasović istaknula je da je pitanje vremena glavna okosnica ove knjige. „Poruka je ove knjige da, bez obzira na današnje vrijeme kada imamo previše opcija i izbora te na sve aktivnosti i obaveze koje su pred nama, moramo pronaći svoje slobodno vrijeme, odnosno vrijeme za nas i naše bližnje, te maksimalno uživati u njemu“, rekla je Vukasović.

Ovaj iznimno domišljat roman koji pršti zaigranošću i energijom ilustrirao je Štef Bartolić. Vukasović smatra da se Bartolićev stripovski način crtanja idealno uklopio s pričom. „Ilustracije prodiru kroz sam tekst te se isprepliću i poigravaju njime. Na taj je način knjiga, koja je već sama po sebi prilično dinamična, dobila novu dimenziju“, zaključila je Vukasović. Kako Vuksasović tvrdi, odlučili su se na crno-bijelu varijantu kako bi malo ublažili dinamiku jezika, tona, radnje i ilustracija.

Prije najljenije radionice za djecu publici se obratila i autorica Jelena Pervan. Napomenula je kako su je upravo djeca inspirirala za stvaranje ove knjige i kako je važno da odrasli usreće dijete u sebi. Budući da Pervan vodi radionice kreativnog pisanja sa školarcima i radionice stvaranja priča s djecom vrtićke dobi te djecom s teškoćama u razvoju, često joj se dogodi da joj djeca dolaze umorna i iscrpljena od ostalih aktivnosti. „Premda sam nekoć smatrala da su za njihovu preopterećenost zaslužni roditelji, shvatila sam da su upravo djeca ta koja žele ići na sve te aktivnosti te sam se pitala kako bi bilo da malo izokrenem tu priču“, dodala je Pervan. Kako Pervan tvrdi, ideja je bila osmisliti tekst koji će djeci, koja danas radi silne preopterećenosti pate od manjka koncentracije i na drugačiji način skladište informacije, biti dovoljno interesantan i lak za pratiti te vjeruje kako su ona i Štef upravo u tome i uspjeli.

Za kraj, Jelena je okupila klince i klinceze te s njima održala najljeniju radionicu u kojoj su bolje upoznali Kimija i Bubu te uvježbali svoje najljenije poze u kojima ubuduće mogu provoditi svoje slobodno vrijeme.

Oglas

Komentiraj

komentari