Jednoglasno odlučeno: „Korak u život“ povećava iznos stipendije svim svojim stipendistima

3. prosinca. 2022. – Rotary klub Zagreb Kaptol jednoglasno je odlučio povećati mjesečni iznos stipendija svim svojim stipendistima, pa će tako mjesečni iznos stipendije iznositi 3.017,40kn (odnosno 400€, tečaj 7,54350), a odluka se odnosi na aktualne stipendiste, kao i buduće.  

Nedavno je završen natječaj za prikupljanje prijava za stipendiranje nove generacije djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, za akademsku godinu 2022./2023., a svečana dodjela stipendija održat će se 6. prosinca. Stipendije se dodjeljuju na period od pet akademskih godina, a vrijednost petogodišnje stipendije iznosit će 24.000,00 EUR.

”Naš je cilj već 15 godina isti – svatko ima pravo na jednake šanse u obrazovanju i zato smo jednoglasno donijeli odluku, da s obzirom na gospodarsku situaciju i izazovno vrijeme pred svima nama, pa tako i pred studenetima, svi stipendisti od ove akademske godine imaju mjesečnu stipendiju u iznosu od 3.017,40kn (odnosno 400€). Do sada je stipendija iznosila 1,600 kuna, no svjesni smo da u aktualnim vremenima taj iznos nije dovoljan za osnovne studentske potrebe. Zato okrećemo novi list, te svima, i starim i budućim stipendistima, povećavamo mjesečnu stipendiju. “ istaknuo je Marko Husić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol.

Više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Hrvatskoj svake godine završi srednju školu, ali na žalost nema financijske mogućnosti za nastavak fakultetskog obrazovanja. Kako bi im pružio priliku za bolje sutra, Rotary klub Zagreb Kaptol organizira najdugovječniju humanitarnu akciju Korak u život kojom im otvara mogućnost da se nastave obrazovati.

 

Oglas

Komentiraj

komentari