Božićne priče iz Zagreba i Ljubljane s kulinarskim poslasticama

Zadnjih par godina, proslave Božića na otvorenom, a posebno novogodišnji koncerti, znatno su bili reducirani. Ovog prosinca je ipak drugačije pa će blagdansko vrijeme u obje prijestolnice ponovno biti bezbrižno i nesumnjivo vrlo veselo.

Advent u Zagrebu, koji je već nekoliko godina zaredom na portalu European Best Destinations izabran za najljepši božićni sajam, na zagrebačke ulice vraća ono što nas je oduvijek oduševljavalo i očaravalo: božićne ukrase i slatke drvene kućice, prelijepu glazbu i prigodne predstave, vrhunsku ugostiteljsku ponudu i nasmijana rumena lica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BojanJambrosic (@bojanjambrosic)

Advent u Zagrebu predstavlja pravi duh Božića i donosi Vam priliku iskusiti istinsku božićnu bajku. Šetnja s najmilijima, osjećaj topline unatoč hladnom zraku i radost darivanja, razlozi su zbog kojih se mnogi već godinama zaredom, vraćaju na zagrebačke ulice. Ovogodišnji božićni program u Zagrebu osmišljen je kako bi zvukom, pogledom, okusom i mirisom prenio ovaj božićni duh na ulice milijunskog grada, kako bi svi mogli ponovno doživjeti osjećaj čiste radosti.

Za one koji žele dočekati Novu godinu u krugu odabrane publike, ove godine na raspolaganju im stoje dvije odabrane novogodišnje proslave.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kliba Paola (@klibx_)

Mile Kitić u dvorani Zagrebačkog velesajma

Novu godinu možete dočekati u prekrasnoj kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma uz izvrsnu hranu restorana Gastro Globus te bogatu ponudu alkoholnih i bezalkoholnih pića. Zabavljat će Vas jedinstveni i neponovljivi Mile Kitić. Ponuda hrane uključuje i bogat švedski stol u restoranu Gastro Globus, koji je u Zagrebu već dugi niz godina prepoznatljiv po izvrsnoj kvaliteti hrane i cateringa. Ponuda uključuje topli i hladni švedski stol, predjela i deserte. Lista dostupnih alkoholnih pića je podugačka i sadrži baš sve potrebno za nezaboravan ulazak u novu godinu. Prikladnu odjevnu kombinaciju za ovaj događaj, možete odabrati u jednoj od brojnih trgovina koje su uključene u
SuperCard Black poklon karticu.

Pobjegnite iz Escape room-a

Bez obzira dolazite li u Zagreb s djecom ili ne, preporučujemo posjet Escape Room Areni u Zagrebu. Možete postati James Bond i otkriti misterij ubojstva detektiva Johna Monroea, suočiti se s opljačkanim muzejom i mnogim drugim zabavnim igrama. Za upuštanje u ovu avanturu nije potrebno nikakvo predznanje ili prethodno iskustvo, samo se pripremite na razradu taktike bijega koji će vam predstavljati pravi izazov. U našoj ponudi poklon paketa dobivate čak 60 minuta Escape rooma po izboru i bocu šampanjca. Dođite, prepustite se zabavi i doživite iskustvo koje ćete zauvijek pamtiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sara Hajdinjak (@sara_hajdinjak)

Kulinarski prijedlog: Stari Puntijar

Želite li si priuštiti malo gastro užitka prije najduže noći u godini, za Vas smo pripremili poseban kulinarski prijedlog.

Iz bogate ponude restorana u Zagrebu, ljubiteljima gastronomije preporučujemo posjet restoranu Stari Puntijar.  Slovi za gostionicu s jednom od najdužih tradicija u Zagrebu, koja seže još u 1838. godinu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Restoran Stari Puntijar (@stari_puntijar)

Zlatko Puntijar i danas se povodi za tradicijom pa u svom restoranu nudi moderne verzije povijesnih recepata iz starih kuharica koje sežu nekoliko generacija unatrag. Inspiraciju za gastronomske kreacije traži u vlastitoj knjižnici, koja je dio najveće privatne zbirke kuharica u EU.

„Inspiracija se uvijek pojavi kada listam svoje knjige i vidim ljepotu okusa kojima su se sladili naši stari“, kaže Zlatko Puntijar. Stoga ne čudi kako od svih jela, najviše voli štrukle od jabuka prema receptu iz prve kuharice na hrvatskom jeziku, izdane 1813. godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Restoran Stari Puntijar (@stari_puntijar)

Nadali smo se da će nam vlasnik restorana Stari Puntijar otkriti recept za ove znamenite štrukle. “Jednostavno ih je pripremiti. Umjesto jaja, dodajte mljeveni Petit keks, krušne mrvice, sve dobro izmiješajte i lagano popržite na maslacu. Za preljev kuhamo jabuke i šumsko voće u crnom vinu“, otkriva jedan od svojih tajnih recepata. Upravo zato, pozivamo Vas da se prepustite užicima nadaleko poznate hrvatske rustikalne kuhinje. Naravno, usput morate probati ove poznate štrukle koje potom možete i sami pokušati pripremiti.

Ponudu restorana Stari Puntijar pronađite u SelectBox poklon paketima Stol za dvoje, Gurmanski stol i Ekstravagantna večera.

Božićna bajka Ljubljane

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Visit Ljubljana (@visitljubljana)

Ljubljana je predivna u svako doba godine, ali u prosincu, njezina vizura obasjana blagdanskim svjetlima, posebno je magična. Ovogodišnji naziv novogodišnje dekoracije je “Common Mind // Community Spirit”. Kako objašnjava autor koncepta uređenja, Urban Modic, kroz svjetlosnu instalaciju će, osim umjetnosti kao idejno-duhovne komponente, također biti predstavljen i misaoni kaos.

Prosinački događaji u Ljubljani, svake godine započinju krajem studenog paljenjem blagdanske rasvjete. Blagdanski program u prekrasno uređenoj staroj gradskoj jezgri, trajat će do 8. siječnja 2023. Na trgovima i obalama rijeke Ljubljanice, postavljeni su kućice s ponudom odabranih proizvoda prikladnih za nadolazeće razdoblje darivanja (domaći i ručni radovi, radovi mladih dizajnera, slovenske delicije i drugo), kao i restorani i štandovi koji se tijekom ovog mjeseca pretvaraju u centralnu pozornicu društvenog života Ljubljane.

Ovom prilikom, izdvajamo dva događaja iz ovogodišnje blagdanske glazbene ponude Ljubljane.

Magnifico u Areni Stožice

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli arena stožice offical (@arenastozice)

Već osamnaestu godinu zaredom, Magnifico održava legendarne božićne koncerte. I ove godine 25. prosinca pobrinut će se kako bi se u Areni Stožice plesalo i uživalo. Ove godine, tradicija se spaja s koncertnom turnejom Tour de l’amour koja je u travnju započela u Beogradu, a završit će u ljubljanskim Stožicama, najdužim koncertom u Magnificovoj karijeri. “Osjećam da upravo ove godine trebamo prizvati dobre vibracije, kako bi nam iduća godina bila bolja. Na koncertu, koji će biti najduži u mojoj karijeri, osjetit ćemo ljubav, grijati srca i otjerati mrak“, kaže Magnifico.

Još niste odabrali outfit za koncert i ne želite gubiti vrijeme na kupovinu u gužvi? Odaberite i naručite online uz Super E poklon karticu.

Kulinarski prijedlog: InterContinental B-Restaurant

InterContinental B-Restaurant smješten u modernom hotelu InterContinental, nalazi se u samom središtu Ljubljane, na samo nekoliko koraka od stare gradske jezgre i glavnih turističkih atrakcija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Connie, London Food & Brunch (@ladywhobrunches)

Na najvišem katu hotela, čeka Vas vrhunski restoran s timom koji kreira jela inspirirana Michelinovim nagrađivanim kuharom Alfredom Russom. U svojim jelima nastoje iskoristiti blagodati planina i mora te ostale prirodne znamenitosti Slovenije, kako bi namirnice koje serviraju uvijek bile svježe i lokalne.

U InterContinental B-Restaurantu jamče gostima holistički kulinarski doživljaj o kojem ćete sanjati još dugo nakon što ste uživali u posljednjem zalogaju. Potražite ovaj doživljaj u SelectBox poklon paketima Stol za dvoje, Gurmanski stol i Ekstravagantna večera.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli B-restaurant&bar (@b.restaurant.bar)

Za kraj, bez obzira na to gdje ove godine provodili blagdanske dane, želimo vam čestit Božić i sretnu Novu godinu!

Oglas

Komentiraj

komentari