U Kinoteku stigao iščekivani animirani film Cvrčak i mravica Luke Rukavine

U novu godinu uvode nas romantična drama Obje strane oštrice Claire Denis, uzbudljiva biografska priča Krivotvoritelj Maggie Peren te iščekivani animirani film Cvrčak i mravica Luke Rukavine

ZAGREB, 2. siječnja 2023. – Na repertoar Kinoteke stiže Obje strane oštrice, novi film velike francuske redateljice Claire Denis. Riječ je o uzbudljivoj romansi o ženi koja se nađe usred ljubavnog trokuta sa svojim sadašnjim partnerom i bivšim ljubavnikom. Film odlikuju Denisin nekonvencionalan pristup temi ljubavnog trokuta te kompleksna i istančana analiza emocija i karaktera, a posebnu vrijednost daju mu odlični nastupi Juliette Binoche i Vincenta Lindona. Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem Berlinaleu, gdje je Claire Denis osvojila Srebrnog medvjeda za najbolju režiju.

Noviteti: Cvrčak i mravica

Nakon dugotrajnog procesa proizvodnje u kina nam stiže Crvčak i mravica, prvi hrvatski dugometražni animirani film nakon dugo vremena. Priča je inspirirana klasičnom basnom, a govori o zabranjenoj ljubavi raspjevanog cvrčka Keta i radišne mravice Antonete. Režiju filma potpisuje Luka Rukavina, a uz šarmantnu i dopadljivu priču kao stvorenu za mlade gledatelje, film se može pohvaliti izvrsnom računalnom animacijom i sjajnim glasovnima uigrane glumačke ekipe.

Noviteti: Krivotvoritelj

Inspiriran istinitim događajima, Krivotvoritelj je uzbudljiva biografska povijesna drama smještena u Berlin 1940-ih, a prati život mladića židovskog podrijetla koji zahvaljujući svome umijeću krivotvorenja dokumenata uspijeva umaći nacističkim progoniteljima. Premijerno prikazan na ovogodišnjem Berlinaleu, Krivotvoritelji se mogu pohvaliti upečatljivom rekonstrukcijom povijesnog razdoblja te karizmatičnim nastupom Louisa Hoffmana u glavnoj ulozi.

Noviteti: Aktualni hitovi

Prošle smo godine svjedočili svježini i vitalnosti domaće kinematografije, a neke od najuspješnijih naslova i dalje možete pogledati na repertoaru Kinoteke. Tu je originalni crnohumorni triler Stric Andrije Mardešića i Davida Kapca, zatim dojmljiva psihološka drama Sigurno mjesto Juraja Lerotića te gorko-slatka priča o odrastanju Garbura Josipa Žuvana. Zanimljivo je istaknuti da su sva tri filma debitantski, a odlikuju ih sigurna režija, vrhunski glumački nastupi te svjež pristup otprije poznatim temama.

Na programu i dalje prikazujemo višestruko nagrađivani Trokut tuge, satiričan pogled na odnos ekonomije, klase i roda Rubena Östlunda, u kojoj je zapaženu ulogu ostvario Zlatko Burić. Na program smo privremeno vratili i jedan od najpopularnijih filmova s Kinotekina repertoara: spektakularni dokumentarac Moonage Daydream Breta Morgena, koji kroz fascinantnu obradu vizualne i zvučne arhive gradi osebujan potret Davida Bowieja.

Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr i www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina.

Više informacija potražite na službenoj stranici kina Kinoteka www.kinoteka.hr

 

Oglas

Komentiraj

komentari