Humanitarna akcija u svim Lidlovim trgovinama

Humanitarna akcija traje do 31.12. u svim Lidlovim trgovinama
Zagreb, 16. prosinca 2016. godine – Trgovački lanac Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas šestu godinu zaredom organiziraju veliku humanitarnu akciju „Pomagati je lako!“ koja se i ove godine provodi na nacionalnoj razini i pomaže velikom broju siromašnih obitelji i pojedinaca Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas u zajedničkoj akciji – dosad prikupljeno 30.000 proizvoda za pomoć siromašnima.

Ove su godine iz Pule pozvali građane Hrvatske da se uključe u akciju koja pomaže najsiromašnijima, i to u razdoblju od 3. studenoga do 31. prosinca 2016., uključujući sve Lidlove trgovine i sve nad/biskupijske Caritase. Na održanoj konferenciji za medije objavljeno je da je u ovoj hvalevrijednoj akciji do sada prikupljeno oko 30.000 proizvoda. Sada već tradicionalno, Lidl Hrvatska je ovom prilikom dodatno uručio donaciju u proizvodima, u vrijednosti od 100.000 kuna, usmjerenu korisnicima Crkvenih pučkih kuhinja i prihvatilištima za beskućnike, kako bi i njihovi blagdani bili što ljepši.

„Lidlovi kupci još jednom su pokazali iznimnu osjetljivost prema socijalno najugroženijim građanima. Ovo je dokaz da nekad i najmanja gesta koju napravimo za naše bližnje može napraviti razliku i pokrenuti promjenu. Naši su kupci, odvajajući onoliko koliko mogu i ostavljajući proizvode u košarama u trgovinama, zaista promijenili svakodnevicu najpotrebitijim sugrađanima – hvala im na njihovu nesebičnom doprinosu. Dodatnom donacijom od 100.000 kuna želimo doprinijeti što ugodnijim blagdanima onima kojima je pomoć dobrodošla“ – izjavila je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

Osim voditeljice Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska Marine Dijaković, prisutnima se s rezultatima i uspješnosti provođenja ovogodišnje akcije „Pomagati je lako!“ obratio ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Drago Tukara i tajnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Zvonko Erceg. Događaj je vodio glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije Zvonimir Ancić.

Lidl je podržao i Caritasovu akciju „Za 1000 radosti” – humanitarnu prodaju božićnih drvaca, donirajući ih SOS Dječjem selu Hrvatska, kako bi svaka kuća u SOS Dječjem selu Ladimirevci i Lekenik dobila božićno drvce. U akciju „Pomagati je lako!“ može se uključiti sve do 31. prosinca 2016. godine, i to kupnjom namirnica i potrepština u svim Lidlovim trgovinama te odlaganjem u za to predviđene košare.

Na fotografiji: voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska Marina Dijaković, ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar