3 doručka u obliku omiljenih likova vaših mališana

Znamo koliko mališani mogu biti izbirljivi kada se radi o hrani. Možda vam ponestaje načina kako da lukavo “podmetnete” voćku ili povrće u obrok mališana. Djeca vizualno percipiraju svijet oko sebe  i vole kada im hrana izgleda primamljivo i poznato. Stoga isprobajte ove trikove za pune trbuščiće.

Waffli i palačinke s omiljenim likom

Ovo je najjednostavniji i najbrži način da kreirate mališanima zabavu na tanjuru. Pripremite smjesu za palačinke ili waffle na uobičajeni način. Sve što vam je potrebno su modle u obliku Mickey Mousea, Peppe Pig ili drugog omiljenog lika. Možete izraditi i sami modlu pomoću folije ili ih pronaći povoljno na Ebay-u i sličnim stranicama.

Prednost ovog jela je što za oči, nos, usta možete iskoristiti razno voće ili povrće u slanoj varijanti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

waffles + fall + mickey= best breakfast ever. 🙌 {📷: @amagicalkingdomcalledhome}

Objavu dijeli Disney Eats (@disneyeats)

Šareni tost

Slično kao i palačinke i tost možete oblikovati pomoću modli. Uzmite veće šnite, odrežite koricu i modlama ili nožem oblikujte željeni lik. Pomoću namaza i voća dodajte uši, oči, kosu.. Također možete ostaviti tost kako je, premazati omiljenim namazom kao bazom te sitno voće iskoristiti za lice.

Hrana u oblicima

Za voćnu užinu ili povrće na tanjuru budite posebno kreativni i pomoću noža i modli izrežite razne oblike i životinje. Raznim povrćem i voćem dobit ćete brojne oblike koje možete spojiti u željeni motiv. Modle su osim za kruh i kolače, izvrsne i za dobivanje oblika od kriške bilo kojeg voća i povrća, a jelo će tako biti zabavno. Možete zajedno s djecom svakom jelu dati naziv po kojem će ga lakše zapamiti i sigurno smo da će poželjeti da ga uskoro ponovo pripremate.

T.E.

Oglas

Komentiraj

komentari