3 načina kako izmamiti osmijeh na lice svoje bebe

Mnogi parovi prije nego što postanu roditelji naivno misle kako je djeci sve zabavno i da će lako osmisliti aktivnosti za njih, posebice dok su još bebe. No, djeca su itekako izbirljiva oko toga što ih nasmijava i zabavlja te koje igračke ili kućanske predmete će odabrati kao zanimljive, a koje ne.

  • Zabava u kuhinji

Većina roditelja će vam reći da ne ulažete u skuplje igračke dok su djeca još mala. Ionako su im zanimljivi razni predmeti kojima namjena uopće nije igra, poput role papira, šuškave vrećice čipsa ili kartona od jaja. Zato je zabava u kuhinji idealna za vaše mališane. Iskoristite stare čaše jogurta kako bi njima grabili i upoznavali namirnice.

  • Napravite vlastiti baby gym

Potrebna vam je veća mekana podloga koju ćete staviti na primjereno mjestu u domu i opremite je raznim dodacima. Djecu privlače žarke boje i šarenilo pa pobacajte šarene jastuke, stare komade tkanine. Posebno se vole igrati pravim stvarima koje im obično ne damo – poput TV upravljača ili mobitela. Možete izvaditi baterije iz uređaja i ubaciti ih u baby gym.

  • Otkrivanje okoline

Ponekad je najlakše zabavu prebaciti izvan kuće. Čak i ako pada manja kiša, djeca će obožavati skakati po lokvama, a uz gumene čizme ne morate brinuti o mokrim nogama. Za sunčane dane, izvucite dječju opremu za kopanje pa umjesto ljuljački i tobogana, igrajte se kuhanja, slažite mostove od blata i kućice od grančica.

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 24. veljače za dječju ljuljačku je Verica Jakupić. Molimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!

 

Tekst: Maja Kos

Oglas

Komentiraj

komentari