3 odlične knjige za nove roditelje

Posebna je čar po prvi puta postati roditelj, zar ne? Naravno, tu su i mnogi strahovi i brige, no i uzbuđenje. Mnogim roditeljima tada je najveća briga što misle da ništa ne znaju i da bez obzira na sve pripreme neće biti spremni na brojne izazove. U tim situacijama dobro je poslušati tuđa iskustva i informirati se o svemu što vas zanima. No internet je prepun raznih informacija ljudi koji dijele svoja iskustva koja ne moraju biti ona kakva ćete vi imati. Stoga je dobro posegnuti za stručnijom literaturom i crpiti informacije na taj način.

Donosimo 3 izvrsne, praktične i korisne knjige koje bi svaki roditelj trebao pročitati prije rođenja djeteta. Sve 3 knjige možete kupiti, pronaći online u PDF formatu ili besplatno posuditi u lokalnoj knjižnici.

Čudesni tjedni

Višestruko nagrađivan bestseler koji donosi pregršt savjeta i informacija za djetetovih prvih godinu i pol života – period kada su i beba i vi najosjetljiviji i dobro dođe svaka stručna pomoć. Kroz knjigu ćete saznati kako potaknuti djetetov duševni razvoj, što bezbolnije proći kroz najčešće faze i skokove u razvoju te saznati što se zbiva u djetetovom umu.

Knjiga je podijeljena na glavna poglavlja koja se bave ponašanjem bebe  kroz svaki tjedan te predviđana o periodima kada nastupaju veći izazovi i kako se nositi s njima.

Prve godine: zašto su važne

Ovu knjigu često možemo čuti da roditelji preporučuju, a obiluje zanimljivim informacijama i korisnim savjetima, od prvog dana djetetova života pa nadalje. Poglavlja prate rast bebe i sve veću ulogu vas kao roditelja te upozorava na razne načine kako možete pomoći, ali i odmoći u razvoju bebe.

Mama zna najbolje (i tata)

Ovu knjigu poželjet ćete imati doma i povremeno joj se vraćati. Obiluje savjetima hrvatskih mama i tata kroz razna područja poput spavanja, dojenja ili dohrane, igranja, bolesti i sličnih tema.

Napisala ju je zagrebačka novinarka Marina Knežević Barišić, mama djevojčice, a kontaktirala je više stotina obitelji iz svih dijelova Hrvatske i prikupila sve najvažnije što žele podijeliti s drugima vezano uz sve teme roditeljstva.

Tekst: Maja Kos

Foto:

 

Oglas

Komentiraj

komentari