3 stvari koje bi vaš školarac uvijek trebao imati u torbi

Početak nove školske godine osim uzbuđenja donosi i brojne nove obaveze. Nije lako djeci, ali ni roditeljima. Posebice prvašićima, zar ne? A uz sve to, tu je i situacija s pandemijom, koja, iako je bolja, još nije gotova. I dok su se mališani pomalo naučili živjeti u ‘novim normalnim’ vremenima, dobro je podsjetiti ih na sitnice kojima će zaštiti sebe i druge.

Higijena je uvijek važna, posebice u vremenima u kojima živimo. Stoga svog školarca opremite sa sitnicama koje ne zauzimaju puno mjesta u torbi, a pomažu u svakodnevnoj higijeni i zaštiti gdje god se nalazili.

Dezinficijens
Od toga da ih je bila nestašica, danas smo došli do toga da je teško odabrati onaj najučinkovitiji. Zato nam se posebno sviđa onaj iz linije brenda Dr. Meyer. U ponudi imaju gel za dezinfekciju ruku koji ubija 99,99% virusa, bakterija i gljivica. Pakiranje od 100 ml bit će dovoljno za dugotrajno svakodnevno korištenje, a za izlete ili druženja, idealno je pakiranje od 55 ml koje je također u ponudi. Osim ruku, dobro je ponekad dezinficirati i površine, posebice ako se često mijenaju učionice. Za to je izvrstan Dr. Meyer univerzalni dezinficijens od 160 ml.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dr.Meyer (@dr.meyer_official)

Maska za lice
Bez obzira zahtjeva li škola maske ili ne, dobro ih je imati sa sobom u svim situacijama. Ako nije potrebno u školi, onda barem na igralištu, na putu od škole i do doma, na raznim druženjima i proslavama. Iz Dr. Meyera donose i savjete kako pravilno koristiti masku:

● prije stavljanja maske ruke operite barem 20 sekundi sapunom i vodom, ili dezinficijensom s barem 70% alkohola
● pravilno stavljena maska prekriva nos, usta i bradu.
● dok nosite masku nemojte je dirati prstima, a kad skidate masku nemojte dirati njen prednji dio i bacite jednokratnu masku u smeće
● platnenu masku spremite u vrećicu i operite kod kuće
● ponovo operite ili dezinficirajte ruke

Vlažne i suhe maramice
Djeca su zaista prilagodljiva, no cijela situacija s pandemijom bila im je izrazito zbunjujuća i nova. Nekima je bilo teško držati se higijenskih i drugih pravila, dok su ih drugi odmah prihvatili. No dobra stvar je što je većina ljudi diljem svijeta osvijestila važnost higijene, čistoće i zaštite zdravlja, pa tako i djeca. Neka vaši mališani u školskoj torbi uvijek imaju vlažne maramice (po mogućnosti one s dezinfekcijskim djelovanjem) kao i klasične suhe maramice. Primjena im je neograničena, a njome mogu zaštiti ruke ukoliko pri ruci nemaju rukavice, kako bi nešto dohvatili ili bacili.

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 11. rujna je Ana Mršić. Molimo dobitnicu da se javi u inbox 🙂 Hvala svima na sudjelovanju!

Oglas

Komentiraj

komentari