3 zabavna načina kako s djetetom vježbati abecedu

Ponekad igra nije samo igra već je i edukativan proces, koji i roditeljima i mališanima omogućuje lakše i zabavnije učenje. Bilo da se radi o životinjama, brojevima ili abecedi puno je načina kako učenje možete učiniti zabavnim i samim time lakše pamtljivim. Ukoliko ste u procesu učenja abecede ili barem određenih slova, ove 3 kreativne ideje svakako će vam olakšati proces:

Učenje kroz “kuhanje”

Ako vaši mališani rado oponašaju igru kuhanja, ovo je super aktivnost za njih. Nabavite slova abecede od spužve (obično ih možete izvaditi iz spužvastih kocki za pod) ili od drugog materijala i posložite na lim za pečenje. Pripremite za svako slovo jedan kartonski tanjur (kakvi se koriste za dječje rođendane) i napišite svako od slova na tanjur. Dajte djetetu špatulu i neka prebacuje “pečena slova” na pripadajući tanjur. Ovom igrom vježbaju motoriku i memoriju, a ujedno se i igraju kuhinje, što djeca često vole.

Lego kocke

Ako se vaše dijete ne odvaja od “legića” iskoristite ih kao moćne saveznike u učenju abecede. Uzmite najveći kamion koji dijete ima i u njega stavite hrpu kockica kako bi bile “dostavljene” do mjesta gdje će slova biti ispisana na papirima. Tada neka dijete svako slovo ispuni legićima, a kada ih ponestane, ponovo ode po novu zalihu kockica. Time igra ne prestaje, a usput se uče slova.

Potraga za blagom

Točnije za slovima, ali izgledat će kao za blagom. Ovu igru možete igrati vani ili gdje imate dovoljno prostora da ne zamažete namještaj i slično. Nabavite slova abecede ispisane na plastici ili drugom čvrstom materijalu. Stavite nepromočivu podlogu, na nju slova te na njih pjesnu za brijanje kako se slova ne bi vidjela. Djetetu dajte rukavice i neka “iskapa” slovo po slovo i govori koje je, a za stariju djecu, mogu odmah reći i pojam na to slovo. Izvrsna zabava za sve uključene!

 

Oglas

Komentiraj

komentari