40 maturanata bez adekvatne roditeljske skrbi nosilo je svoju prvu modnu reviju!

Prije nešto više od godine dana 40 maturanata bez adekvatne roditeljske skrbi nosilo je svoju prvu modnu reviju koje se i danas radi sjećaju. Pozivu Zaklade “Hrvatska za djecu” odazvalo se tada 17 hrvatskih modnih dizajnera te modnih kuća i 40 maturanata. Okupljeni pod istom humanom misijom, Zaklada je organizirala emotivnu modnu reviju koja je maturanatima bez odgovarajuće roditeljske skrbi i slabijeg materijalnog statusa omogućila da zablistaju u ulozi modela u dizajnerskim haljinama i odijelima skrojenima po mjeri.

Emocije toga dana bile su na vrhuncu. O reviji Zakladinih maturanata izvijestili su svi mediji u Hrvatskoj.

“Zaklada “Hrvatska za djecu” kao Vladina zaklada nastoji prepoznati bilo koju potrebu djece i mladih u Hrvatskoj i učiniti nešto dobro za njih. Htjeli smo, da naši maturanti na svojoj maturalnoj večeri, izgledaju i osjećaju se jednako kao i njihovi vršnjaci, a to je svečano kako i doliči takvoj prilici. Tako smo u suradnji s modnom kućom Varteks i najboljim hrvatskim dizajnerima osmislili projekt u kojem su dizajneri po mjeri šivali haljine i odijela za maturantice i maturante iz Domova diljem Hrvatske. Za naše maturante organizirali smo modnu reviju u zagrebačkom hotelu Westin gdje su pokazali maksimalnu razinu samopouzdanja i veselja.” – istaknula je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu”.

Mladi maturanti tada su se po prvi puta našli u backstageu jedne revije, prvi puta imali fitting i generalnu probu te učili hod po modnoj pisti. Netom prije revije savjetovala ih je i modna agentica Tihana Harapin Zalepugin koja se rado sjetila revije: “Maturantima sam davala savjete kako da se osjećaju ugodno, sigurno i samouvjereno. Izaći na scenu, pogotovo po prvi puta zaista nije jednostavno. Malo smo poradili i na držanju i radu ruku, kako pokreti ne bi bili baš amaterski i jako sam ponosna da su svi prihvatili i usvojili moje savjete. Jednom maturantu koji je bio izuzetno šarmantan i duhovit na sceni čak sam predložila da se javi agenciji za muške modele.”

“Bila sam presretna kada sam saznala da ću dobiti i nositi haljinu dizajnerice Matije Vuice. Nisam očekivala da bi se to moglo meni dogoditi. Bila sam iznenađena jer nisam imala u planu ići na maturalnu večer budući da nisam imala haljinu.  Zahvalna sam Zakladi što mi je pružena prilika da se i ja sredim i odem na svoju maturalnu večer.” – otkriva danas Mirna, maturantica iz Zagreba.

Rekacije maturanata bile su izuzetne i upravo radi te pozitivne energije i ove godine Zaklada nastavlja s projektom. Obzirom na pandemiju koronavirusa i njene posljedice, ove će se godine jedinstveno modno druženje održati u splitskom hotelu Park 12. lipnja. Bit će ovo prilika za događaj koji će u jednom spojiti virtualno modno putovanje uz maturante iz cijele Hrvatske, ali isto tako i dio revije uživo na kojoj će modele predstaviti mladi iz splitskog doma Maestral.

Oglas

Komentiraj

komentari