5 TOP dječjih aktivnosti po zimi ili kiši

Osim svježeg zraka i boravka u prirodi, znamo zašto djecu vodimo u parkove – da potroše što više energije, lakše zaspu i osjećaju se sretno i ispunjeno. Izazov svim roditeljima predstavljaju tmurni kišni dani ili jaka zima. Tada je potrebno više kreativnosti kako vašem mališanu ne bi bilo dosadno. Donosimo nekoliko jednostavnih pa čak i besplatnih ideja za super proveden dan:

  1. Besplatna događanja

Svaki dan ima svoje mjesne zajednice koje često organiziraju razna besplatna događanja, a u Zagrebu ih zaista ne nedostaje te su često namijenjena upravo najmlađim građanima. Ukucate li kgz/događanjavidjet ćete raspored aktivnosti po knjižnicama diljem Zagreba i u pravilu su uvijek besplatna. To može biti lutkarska predstava, projekcija filma, čitanje knjiga ili igranje društvenih igara. Također se na Internetu može pronaći i razna besplatna događanja diljem Zagreba, a kazališta često pripremaju besplatne predstave namijenjene upravo djeci.

  1. Igraonice

Naša metropola prepuna je igraonica u sklopu i izvan shopping centara, a cijene se kreću već od 30-ak kuna za nekoliko sati. Djeca često i sami znaju izraziti želju za igraonicom tako da ona ne predstavlja više mjesto gdje će vaše dijete biti dok vi obavljate dnevne poslove već i mjesto gdje bi oni ponekad umjesto klasične igre zaista i htjeli doći. Ponekad se djeca zažele igrati posve novim igrama koje im nisu dostupne svakodnevno kod kuće, a današnje igraonice prepune se raznih sprava i aktivnosti koje će uljepšati i najtmurniji dan.

  1. Dom kao igraonica

Ukoliko ipak želite ostati kod kuće i to je dobra ideja. Umjesto gledanja crtića pokušajte mališana animirati raznim igrama ili kreativnim radom.  Možete izraditi vlastitu kuću za lutke kartona i sličnih materijala te dodati razne dekoracije iz časopisa, pomoću štapića od sladoleda i prilijepiti mini figurice.  Napravite mini zoo ukoliko vaš mališan skupljan figurice životinja ili se utrkujte autićima do iznemoglosti.  Sve to možete raditi u šatoru koji ste sami napravili od deka i jastuka. Svakako predlažem i da pogledati brojne ideje na YouTube kanalu „5-minute crafts KIDS“ gdje prijedloga zaista ne nedostaje.

  1. Plivanje

Bazeni nisu rezervirani samo za sunčane dane, upravo suprotno. Bilo da odlučite provesti dan u nekom od brojni aquaparka ili se odlučite za obližnji gradski bazen sigurno ćete provesti super vrijeme. Obično svaki ima i dio za djecu, a uvijek možete ponijeti od doma razne rekvizite. Povoljan i fora način za provesti nekoliko sati ili cijeli dan.

  1. Čitanje

Ukoliko ste učlanjeni u knjižnice možete posjetiti bilo koju jer sve imaju dječji odjel koji je u pravilu opremljen malim stolicama i stolićima, brojnim slikovnicama pa čak i igračkama gdje možete provesti ugodno vrijeme i ujedno se educirati. Godišnja članarina je 50 kn, a knjige koje se vašem djetetu sviđaju posudite pa nastavite s učenjem i kod kuće.

Maja Kos

 

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari