60.6 milijuna kuna za zapošljavanje žena

„Provedba programa javnih radova za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici“ financirat će se u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je ograničeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga HR.1.1.13 „Provedba programa javnih radova za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici“ u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. u iznosu od 60.687.137,88 HRK.

Opći cilj ovoga poziva je Potpora pristupu zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ugroženih skupina te smanjenje nezaposlenosti kroz provedbu programa javnih radova usmjerenih na pružanje socijalnih usluga u lokalnoj zajednici.

Budući da je riječ o ograničenom pozivu na dostavu projektnog prijedloga, prihvatljiv prijavitelj je Institucija/pravna osoba nadležna za provedbu mjera politike zapošljavanja u Republici Hrvatskoj prema nacionalnom zakonodavstvu.

Ovo je ograničeni poziv, odnosno objavljivanje natječaja za provođenje tehničkih aktivnosti kako bi se sredstva dodjelila Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Hrvatski zavod za zapošljavanje već konaktira potencijalne institucije/poslodavce i žene te se očekuje zapošljavanje oko 2300 žena.

Ana Mišić

Oglas

Komentiraj

komentari