adidas Runnersi pokreću ljetnu školu trčanja za djecu izbjeglice

Najpoznatija trkačka zajednica u Hrvatskoj adidas Runners i njihova kapetanica Marie Wasler počinju s aktivnostima unutar projekta We AR better together. Radi se o novoj društveno-odgovornoj sportskoj manifestaciji – ljetnoj školi trčanja koja danas počinje u Društvu za športsku rekreaciju na zagrebačkom Trnju. Projekt u čijem su fokusu djeca izbjeglice te djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi trajat će do kraja 2021. godine. Ovog ljeta školu će pohađati djeca izbjeglice, a na jesen im se pridružuju djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz zagrebačkih domova. Tijekom šest mjeseci djeca će kroz školu trčanja i druge sportske aktivnosti imati priliku razvijati socijalne vještine potrebne za razvoj i veću uključenost u društvo u kojem žive. adidas kao ponosni generator pozitivnih društvenih promjena ovim projektom želi potaknuti vidljivost i bolju integraciju djece u naše društvo te osigurati pravo na pristup sportsko-rekreativnim aktivnostima djeci koja za to nemaju uvjete.

‘Cilj ove inicijative je približiti sport djeci i pri tome eliminirati barijere koje nastaju kao posljedica odrastanja djece u različitim društveno-ekonomskim uvjetima. Osim toga, želimo pozicionirati sport kao platformu koja omogućava pozitivne zaokrete u životu djece koja nemaju iste uvjete kao većina njihovih vršnjaka.  adidas Runners će putem edukacija, sportske opreme i vrhunskih stručnjaka približiti sport djeci koja do sada nisu imala prilike, niti mogućnosti baviti se sportskim aktivnostima’, ispričala je o projektu Marie Wasler.

adidasova ljetna škola trčanja za djecu kreće u razdoblju ljetnih praznika kako bi se maksimalno iskoristilo slobodno vrijeme i predah od školskih obaveza. Projekt je podijeljen  na dva dijela: ljetni i zimski. U prvoj, ljetnoj etapi predviđen je intenzivniji raspored aktivnosti na otvorenom koji će se sastojati od dva susreta tjedno predviđenih za trčanje te dva susreta mjesečno za radionice s mentalnim trenerima ili nutricionistima, a ići će i planinariti ili ploggati. Drugi dio adidas Runners škole trčanja kreće početkom nove školske godine te je sukladno tome, predviđen jedan susret tjedno za trčanje te jedan susret mjesečno za posebno isplanirane aktivnosti. Uz pregršt sportskih aktivnosti, adidas Runnersi su pripremili i bogat, raznolik program popratnih aktivnosti koje će se odvijati paralelno s drugom fazom projekta.

adidas je okupio i tim stručnjaka s različitih područja pod čijim će se vodstvom djeca okušati i u radionicama plesa, borilačkih sportova, ali se i educirati o zdravoj i pravilnoj prehrani, timskom duhu, suradnji i ostalim vještinama koje će im pomoći da kasnije u životu lakše iskoriste svoj puni potencijal. Projektu na čelu s kapetanicom Marie pridružit će se i trenerice trčanja Ana Širić, Petra Grčević i Lucija Ljubej i trener Sven Prebeg.

Oglas

Komentiraj

komentari