ADIDAS RUNNERSI ZA SPAS OCEANA I MORA

Zagreb, 28. lipnja 2018. –  Kako bi pomogli zaštititi oceane koji su sve ugroženiji zbog plastičnog otpada, čija proizvodnja i korištenje iz godine u godinu ne opadaju unatoč vidljivom utjecaju na okoliš, adidas još od 2015. godine surađuje s neprofitnom organizacijom Parley for the Oceans posvećenoj smanjenju otpada u oceanima.

Adidas je pozvao sve članove adidas Runners zajednice diljem svijeta da se uključe u trku za spas oceana i mora, a za svaki prijeđeni kilometar, odlučio je donirati 1 dolar za osnivanje Parley Ocean škole. U ovu hvalevrijednu akciju uključit će se i trkačka zajednica adidas Runners Zagreb na trci simboličnog naziva Run for the Oceans koja će se održati 7. srpnja  na stazi dugoj 5 kilometara u parku Maksimir. Osim adidas Runnersa, u trku se mogu uključiti i ostali zaljubljenici u trčanje.

Adidas je pokrenuo i lokalnu suradnju s udrugom Terrahub.eu koja organizira Adriatic Plastic Challenge, kako bi adresirao problem plastičnog otpada koji ugrožava i Jadransko more. Adidas će na Europskom trgu postaviti drvenu kupolu koja će služiti kao centar za informiranje pa će tako svi zainteresirani u petak 29.lipnja od 11-19 i u subotu 30.lipnja od 10-14 moći saznati više o globalnoj inicijativi, Adriatic Plastic Challenge, adidas Runnersima te se prijaviti za trku. Više informacija o cijelom projektu zainteresirani će moći dobiti i u adidas shopu u Ilici od 29. lipnja do 7. srpnja.

Na Europskom trgu i Maksimiru će se moći vidjeti i nova adidas Parley kolekcija tenisica proizvedenih od reciklirane plastike – jedan par adidas Parley tenisica sadržava 11 plastičnih boca koje ne završe u oceanu. Gornji dio tenisica izrađen je od plastičnog otpada prikupljenog s plaža priobalnih mjesta, a osim adidas BOOST tehnologije tenisice imaju Continental gumene potplate za savršeno prianjanje na svim podlogama.

Ove godine, adidas je odlučio proširiti svoj Parley asortiman pa je tako uz tenisice, kolekciji pridodao i majice te hlačice napravljene od reciklirane plastike. Spomenuti artikli dostupni su u svim adidas shopovima te trgovini Running gate.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari