Akcija Bacite keksić umjesto petarde!

Poštedite pse infarkta i stradavanja u prometu!

Zagreb, 28. prosinca 2019. – Kraj godine mnogim je psima posebno stresno razdoblje. Naime, u Hrvatskoj je građanima dopušteno korištenje pirotehničkih sredstava II. i III. razreda između 27. prosinca i 1. siječnja, a ta sredstva psima uzrokuju strah i bol, a mogu i smrt.

Zbog toga Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba tradicionalno organizira akciju Bacite keksić umjesto petarde. Građani mogu posjetiti Sklonište u subotu 28. prosinca od 10 do 14 sati i njegovim privremenim stanarima donijeti neku poslasticu. Timaritelji će te poslastice koristiti u odgoju pasa koji u Dumovcu čekaju novi dom i svoje ljude.

Djelatnici Skloništa mole građane da idućih dana intenzivno šire glas o opasnostima koje psima donosi pirotehnika. Sluh pasa je tri puta jači od onog ljudi, pa su psi jako osjetljivi na buku pirotehnike.

„Sve više ljudi snima i fotografira reakcije svojih pasa na pirotehniku. Uznemirujuće je vidjeti pse izložene toj razini straha i stresa. Neki se psi skrivaju po kući, a neki pobjegnu iz dvorišta ili tijekom šetnje. Psi zbog pucnjave petardi mogu doživjeti zastoj srca ili poginuti pod kotačima automobila“, pojasnio je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Građani koji će u subotu posjetiti Sklonište, mogu se priključiti i akciji Zima topla svima. U sklopu nje prikupljaju se stare deke. One će psima u Skloništu omogućiti da im najhladnije doba godine prođe što ugodnije.

Oglas

Komentiraj

komentari