Akcija čišćenja zagrebačke Savice

U subotu, 15. listopada, dm je Ronilačkom klubu Adriaticro predao donaciju koja je doprinijela u održavanju akcije čišćenja zagrebačke Savice. Donacija dm-a omogućila je kupnju opreme potrebne za vađenje krupnog otpada iz ovog vrijednog ornitološkog staništa te edukaciju građana i djece o važnosti očuvanja okoliša.

Primopredaja donacije, ostvarene u sklopu dm-ove inicijative Jer sve smo to MI! kojom će dm uložiti više od 1,5 milijuna kuna u realizaciju 40 društveno korisnih projekata diljem Hrvatske, održana je na Velikom jezeru na zagrebačkoj Savici. Opremljeni adekvatnom opremom, od tamo je više od 80 ronioca uronilo u eko-akciju čišćenja Savice, ojačani snagama građana koji su pomogli u prihvaćanju otpada na obali.

Ronilački klub Adriaticro je u sklopu projekta sanacije ornitološkog staništa Savica već do sada izvadio oko 2 tone različitog otpada – od starih automobilskih guma, građevinskog materijala do kućanskih aparata zbog koje svakodnevnog ugibaju razne ptičje vrste ovog područja. Zahvaljujući donaciji dm-a, od sada ćemo imati i adekvatnu opremu za čišćenje zbog koje smo još jedan korak bliže očuvanju Savice kao vrijednog močvarnog staništa“, izjavio je Dario Duić, Predsjednik Ronilačkog kluba Adraticro.

 „Ponosni smo što možemo podržati projekt koji će dugoročno doprinijeti u podizanju svijesti građana o važnosti očuvanja okoliša i održivog razvoja. dm je, u suradnji sa svojim zaposlenicima, ranije već sudjelovao u volonterskoj akciji čišćenja Savice , a pružanjem podrške ovom projektu još jednom želimo potvrditi dm-ovu opredijeljenost društveno odgovornom poslovanju i doprinosu zajednici“, izjavio je Bruno Vrbat, područni menadžer dm-a.

Više o inicijativi i projektima koje će dm realizirati saznajte na internetskoj stranici jersvesmotomi.hr, a kako je to izgledalo tijekom same akcije čišćenja, možete provjeriti na www.adriaticro.hr

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari