Ako volite rješavati zagonetke, vrijeme je da se učlanite u Kokov tajni klub detektiva!

Uživajte u besplatnim detektivskim vikend-radionicama i nagradama!

Članovi Tajnog kluba mogu sudjelovati na besplatnim radionicama iz programiranja, kriptografije i robitike te osvojiti ulaznice za kino i posjet Escape Room Areni.

Dok film Uzbuna na Zelenom Vrhu obara rekorde na domaćim kinoblagajnama, njegov glavni junak, mali detektiv Koko, pokreće Tajni klub detektiva za sve one koji vole dobre detektivske priče, zagonetke i šifrirane poruke.

Koko poziva sve zainteresirane od 7 do 12 godina da postanu članovi Tajnog kluba i ostvare mogućnost sudjelovanja na nizu besplatnih detektivskih vikend-radionica programiranja, kriptografije i robotike te mogućnost osvajanja nagrada poput posjeta Escape Room Areni ili ulaznica za kino.

Besplatne detektivske vikend-radionice u kojima mogu sudjelovati svi članovi Tajnog kluba detektiva su:

RADIONICA PROGRAMIRANJA PROGRAMERKO– KOKOVE IGRICE
Organizira: udruga Programerko
Kako bi se snašli u moru binarnih kodova mali detektivi moraju savladati vještine osnova programiranja. Tako je Koko članovima tajnog kluba omogućio da se prijave za sudjelovanje na radionici Programerko. Uz stručno vodstvo predavača – volontera djeca će dobiti priliku naučiti izrađivati interaktivne sadržaje u alatu Scratch koji je nastao na poznatom američkom sveučilištu MIT. Koristeći Scratch, mali detektivi moći će bez napora naučiti samostalno izraditi jednostavne računalne igrice i programe s vizualnim elementima iz filma “Uzbuna na Zelenom Vrhu”.

RADIONICA KRIPTOGRAFIJE KAKO SAKRITI PORUKU?
Organizira:
ŠUZA – program popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva

Kriptografija je (ne samo) matematička disciplina koja se bavi proučavanjem metoda za slanje poruka u takvom obliku da ih samo onaj kome su namijenjene može pročitati. U ovoj će se radionici sudionici upoznati s nekoliko povijesnih metoda šifriranja (skital, Cezarova šifra, Vigenèreova šifra…) te osnovnim principom vizualne kriptografije. Za prisustvovanje radionici nije potrebno nikakvo predznanje osim znanja računanja s cijelim brojevima.

RADIONICA ROBOTIKE ROBOT DETEKTIV

Organizira: ŠUZA – program popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva

Hrpica LEGO kockica, dva kotača, računalo, pokoji senzor, malo programiranja i puno mašte, to je sve što vam je potrebno kako biste stvorili svog prvog pravog robota! Polaznici ove radionice naučit će sastavljati i programirati jednostavne robote uz pomoć edukacijskog kompleta LEGO Mindstorms. U svega 90 minuta, od hrpe nepokretnih kockica stvorit će robota koji se kreće po prostoriji i uspješno izbjegava prepreke, a uz to svira i “trepće”.

ESCAPE ROOM ARENA

Postati detektiv nije lako, a ostati u formi još je teže jer detektivski posao zahtijeva stalno vježbanje “sivih stanica”. Upravo zbog toga Koko će za članove svog tajnog kluba organizirati nagradni natječaj putem kojeg će moći osvojiti posjet Escape Room Areni, najvećoj escape zabavi u Hrvatskoj. Članovi Kluba također će moći, uz predočenje kinoulaznice filma “Uzbuna na Zelenom Vrhu” do kraja veljače ostvariti popuste za kupnju ulaznica za avanture u Escape Room Areni.

Tajnom klubu mogu se pridružiti svi osnovnoškolci starosti 7-12 godina, željni avantura, zagonetki i novih znanja. Članovi Kokovog kluba putem tajnog e-mailadobit će informacije o pogodnostima koje mogu ostvariti, kao i o rasporedu besplatnih radionica.

Prijave u Klub: http://bit.ly/2jQCZPD

Pogodnosti za članove kluba i raspored radionica: http://bit.ly/2k8pixl

Sve o novim avanturama Koka i njegovih prijatelja pratite na službenoj web i Facebook stranici Uzbune na Zelenom.

 

Oglas

Komentiraj

komentari