Algebra održava besplatne zimske radionice za srednjoškolce za robotiku, razvoj igara, digitalni marketing te sigurnost mreža i sustava

Zimski praznici su najbolje vrijeme da saznate mogu li dizajn i razvoj računalnih igara, programiranje robota, osmišljavanje i vođenje digitalnih kampanja ili borba protiv cyber kriminalaca, biti vaša buduća karijera. Visoko učilište Algebra poziva učenice i učenike srednjih škola da se prijave odmah putem stranice http://www.algebra.digital, a prijave su otvorene do 21. prosinca 2016.

Već četvrtu godinu zaredom Visoko učilište Algebra održava besplatne zimske radionice za maturante i srednjoškolce na na temu digitalnog marketinga, cyber sigurnosti tj. etičkog hakiranja i mrežnih tehnologija, razvoja računalnih igara te robotike i programiranja! Prijave su upravo otvorene, a kako se ponovno očekuje velik interes, Visoko učilište Algebra poziva učenice i učenike srednjih škola da se prijave odmah putem stranice http://www.algebra.digital

Besplatne praktične radionice održat će se u periodu između 2. i 5. siječnja 2017. u Zagrebu i za odabrane polaznike bit će potpuno besplatne. Radionice će držati ponajbolji hrvatski stručnjaci za pojedine teme te stoga predstavljaju odličnu priliku da polaznici na jednom mjestu čuju i nauče sve ono najvažnije iz specifičnih digitalnih područja. Kako je bilo na radionicama tijekom zimskih praznika prošle školske godine i što su polaznici ondje naučili može se vidjeti i u reportaži na:

“Uspjeh dosadašnjih radionica održanih tijekom školskih praznika, na kojima je ukupno sudjelovalo više od 400 učenika, kao i mnogih sličnih događanja koja smo organizirali pokazuje da učenici srednjih škola traže mjesto na kojem bi se mogli što ranije upoznati s ovim temama, nadopuniti znanja koja su stekli tijekom škole i, povrh svega, početi razmišljati o tome vide li svoju buduću karijeru možda upravo u digitalnom svijetu, koji svaki dan napreduje ogromnim koracima”, naglašava dr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

Četiri besplatne zimske škole koje Visoko učilište Algebra organizira tijekom predstojećih proljetnih praznika u Zagrebu su:

  • škola digitalnog marketinga, radionica koja je namijenjena svima koji svoju budućnost traže u spoju marketinga i informatike. Najuspješniji hrvatski stručnjaci za digitalni marketing kroz dva dana predavat će o temama poput izrade digitalne strategije, kvalitetnog stvaranje priča na digitalnim kanalima i planiranja nastupa na društvenim mrežama. Polaznici će naučiti koristiti Google Adwords i kako ozbiljno pristupati kampanjama na Facebooku. Detaljni raspored ove radionice i prijave nalaze se na poveznici: http://www.digitalni.marketing/digital-ninja-academy/besplatna-skola-digitalnog-marketinga/.
  • škola robotike, gdje će polaznici naučiti raditi s moćnom, ali vrlo pristupačnom platformom Arduino, a upoznat će se pritom i s brojnim trikovima iz područja programiranja i robotike. Arduino je jedna od najkreativnijih opensourceplatformi koju obožavaju svi koji se bave automatikom i elektronikom, ali i umjetnici, dizajneri i brojni hobisti širom svijeta. Više informacija o školi robotike nalazi se na poveznici: http://algebra.digital/digital-ninja-academy/besplatna-skola-robotike/.
  • škola etičkog hakiranja, čiji je cilj naučiti polaznike više o mrežnim tehnologijama, računalnoj forenzici, sigurnosti i samom etičkom hakiranju, kroz upoznavanje s tajnim znanjima i alatima sistemskih inženjera i etičkih hakera – inače nekih od najbolje plaćenih stručnjaka za računarstvo danas. Iako hakeri u medijima počesto imaju negativnu reputaciju, polaznici će ovdje naučiti kako se postaje etički, tj. dobar haker, te kako se tvrtkama pomaže da identificiraju i uklone ozbiljne sigurnosne probleme u svojim sustavima. Raspored i prijave za ovu školu nalaze se na: http://algebra.digital/digital-ninja-academy/besplatna-skola-racunalne-sigurnosti-forenzike-i-mreznih-tehnologija/.
  • škola razvoja računalnih igara, koja nudi atraktivnu priliku da se polaznici upoznaju s game developmentom, tj. vještinama i alatima ključnim za dizajn i razvoj računalnih igara. Polaznicima ove zimske škole mentori će biti predavači Visokog učilišta Algebra, zaposlenici game development tvrtki te stručnjaci za razvoj igara iz game dizajn centra Machina. Tijekom ova navedena dana polaznici će razviti svoju prvu računalnu igru korištenjem otvorenih game platformi kao što suUnreal i Unity. Ove su vještine vrlo tražene na globalnom tržištu, a hrvatske tvrtke koje se bave razvojem igara gotovo sav svoj prihod ostvaruju u inozemstvu. Više informacija o ovoj radionici nalazi se na: http://algebra.digital/digital-ninja-academy/besplatna-skola-razvoja-racunalnih-igara.

Budući da je broj mjesta za ove četiri zimske radionice ograničen, zato je potrebno prijavnicu ispuniti što prije:)

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari