Avon prikupio 1 milijardu dolara za pomoć ženama: u borbi protiv raka dojke i nasilja nad ženama

Unatoč mogim poljima napretka, rak dojke i nasilje u obitelji su i dalje glavni problemi koji pogađaju žene širom svijeta, jer tijekom života jednoj od osam žena se dijagnosticira rak dojke, dok nasilje zasnovano na spolnoj osnovi iskusi jedna od tri žene.
Avon i Avon Zaklada za žene objavili su predivan i važan uspjeh: 1 milijarda američkih dolara prikupljena je za borbe koje su najbitnije ženama: borba protiv raka dojke i protiv nasilja nad ženama.

U čast internacionalnog Dana žena, Avon je podijelio ovaj uspjeh u globalnom sjedištu u New Yorku. 1 milijarda dolara koja pokazuje snagu Avona, kompanije za žene, snagu  kompanije koja je stvorena za žene, radi za žene, koja zahvaljujući svojoj globalnoj veličini pomaže i lokalnim zajednicama konstantno pokazujući da jeste VIŠE OD LJEPOTE!

Avonovi globalni filantropski programi, koji su predvođeni Avon Zakladom sa sjedištem u New York, SAD, fokusirani su na financiranje istraživanja o karcinomu dojke i pristupa kvalitetnoj njezi uz pomoć  Avon borbe protiv raka dojke, i napora da se smanji nasilje u obitelji i nasilje zasnovano na spolnoj osnovi kroz program Progovorite protiv nasilja nad ženama.

Sredstva se prikupljaju kroz redovnu ponudu proizvoda u svakom Avonovom katalogu koji su posvećeni određenom cilju: proizvodi s roza vrpcom za borbu protiv raka dojke te sa znakom beskonačnosti za borbu protiv nasilja nad ženama. Do danas kolektivni napori Avona su educirali skoro 175 milijuna ljudi širom svijeta o raku dojke i nasilju nad ženama, te su kroz razne programe i donacije pomogli skoro 30 milijuna ljudi.

“Osnaživanje je prepleteno kroz sve naše incijative. Od prije 130 godina, od kad je kompanija osnovana, prelazili smo granice i osnaživali žene još u vrijeme dok nisu mogle niti glasati. Uvijek smo otvarali nove mogućnosti, nudili put financijske neovisnosti i poboljšavali zdravlje i sigurnost žena i njihovih obitelji” kaže Cheryl Heinonen, predsjednica Avon Zaklade za žene. “Naše Avon Ladies i njihovi korisnici su srce ovog uspjeha, ovih sakupljenih 1 milijarde dolara. Širom svijeta naše Avon Ladies nude proizvode koji služe za prikupljanje sredstava u ovaj humanitarni fond i time osvještavaju o ovim problemima koji dotiču cijelo društvo i imaju utjecaj na naše majke, sestre, prijateljice. Zahvaljujem im se na tome u ime kompanije Avon i Avon Zaklade za žene.”

“U našoj je zemlji glavni problem još uvijek: nedostatak informacija. I u borbi protiv raka dojke svijest naših žena o tome koliko je važan preventivni pregled, u bolesti koja je moguće izlječiva ako se otkrije na vrijeme, još nije dovoljno razvijena. Nasilje nad ženama još je veći tabu te treba javno istupati, usuditi se govoriti, potaknuti svakog oko nas da uvidi kako nasilje nije normalan vid ponašanja, da postoji više oblika nasilja – ali da svako od njih treba biti prijavljeno. Najvažnije od svega je i žrtvi dati do znanja da ima podršku, pomoći joj da prebrodi najteže trenutke. U Avonu u Hrvatskoj redovno radimo na tome, u suradnji s nevladinim organizacijama organiziramo kampanje, doniramo i na taj način vraćamo lokalnoj zajednici. I naših do sad sakupljenih 2,8 milijuna kuna u ovoj je impresivnoj brojci od 1 milijarde dolara! Posebno smo zahvalni lokalnim medijima koji nas podržavaju, važno je da se glas o tome čuje.” istaknula je Lucija Josipović, Voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja u Avonu.

ELIZA narukvica podrške borbi protiv nasilja u obitelji, 45 kn
Kozmetička torbica – roza vrpca, za borbu protiv raka dojke, 45 kn

Oglas

Komentiraj

komentari