Backo Mini Express – vlakići koji nikada ne kasne!

Za uspjeh ovosezonske manifestacije Advent u Zagrebu, koja je u prosincu 2015 g. Zagreb proglasila najposjećenijem mjestom Lijepe naše, s ostvarenih 68.973 turističkih dolazaka i 123.140 noćenja, zaslužan je i projekt Backo Mini Express – najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi.

Backo Mini Express, plod četverogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana, premijerno je činio blagdansku ponudu Adventa u Zagreba u prosincu i siječnju, kojega su odlično prihvatili domaći i strani posjetitelji.

Blagdanske sadržaje najveće makete željeznice jugoistočne Europe kojom na 75 četvornih metara prometuje više od stotinu vlakova, na čak 1.050 metara mini – tračnica, svakodnevno je tijekom Adventa posjećivalo u prosjeku stotinjak gostiju.

“Imajući upravu na umu da je Advent u Zagrebu tradicionalna je manifestacija tijekom koje hrvatska metropola živi u posebnom ozračju, odišući ljepotom došašća kao i radošću blagdana, ove godine bogatiji nego ikada, Advent u Zagrebu, na blagdan Svetog Nikole uveličalo je i uključivanje Backo Mini Expressa. Kao najveća maketa željeznice jugoistočne Europe drago mi je da smo svojim obolom uveličali ovu manifestaciju, te pomogli u osvajanju titule najboljeg božićnog sajma u Europi, uz izniman porast dolazaka turista” – kazao je g. Antun Urbić Backo, inicijator projekta po kojem se cijela maketa i naziva Backo Mini Express.

Maketom u vrijeme Adventa vozili su posebni božićni vlakovi, a cijelo okružje ovog jedinstvenog projekta bilo je uronjeno u posebne blagdanske zvučne i vizualne dekoracije, uz dijelove sadržaja koji donose zimski ugođaj.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari