BALET ZAGREBAČKOG HNK-a po prvi puta na ZAGREB CLASSIC festivalu

Velika pozornica na Trgu kralja Tomislava prvi će puta ugostiti jednu baletnu predstavu u izvedbi Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Nakon opera Nikola Šubić Zrinjski i Ere s onoga svijeta, koje su izvedene protekle dvije godine na festivalu Zagreb Classic u ponedjeljak, 2.7. s početkom u 21:00 ne propustite “jednu od najpopularnijih predstava zagrebačkog baleta” – Gospodu Glembajeve!

U baletno djelo “preveo” je proslavljeni plesač, ugledni baletni redatelj i uspješni koreograf Leo Mujić, a njegova baletna inačica prema vječnome tekstu Miroslava Krleže s velikim je uspjehom premijerno predstavljena na daskama zagrebačkog HNK-a krajem svibnja prošle godine.

Koreografirana na odabranu glazbu Ludwiga van Beethovena i Sergeja Rahmanjinova, baletna predstava je u međuvremenu doživjela niz zapaženih izvedbi u Zagrebu, kao i u Splitu, a sada izlazi i na ljetne pozornice te će je u samo nekoliko dana vidjeti publike ne samo Zagreba, nego i Pule.

U predstavi nastupaju Guilherme Gameiro Alves kao Ignac Glembay, Natalia Kosovac kao Barunica Castelli, Takuya Sumitomo kao Leone Glembay, Rieka Suzuki kao Sestra Angelika, Andrea Schifano kao Puba Fabriczy i ostali članovi ansambla Baleta HNK-a u Zagrebu.

Krleža, Glembajevi, balet, glazba, kostimi… – samo su dio razloga zbog kojih nam se u ponedjeljak, 2.7. morate pridružiti pod vedrim nebom, u jedinstvenom ambijentu Trga kralja Tomislava!

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari