Barbara Rocco najavila peti KotarFEST!

Gorski kotar će od 30. lipnja do 3. srpnja biti središte filma, kazališta i zabave i to u sklopu jubilarnog, petog izdanja KotarFEST!-a koji će obilježiti i poznata imena poput Zijaha Sokolovića, Pere Kvrgića, Lele Margitić, Jelisavete Seke Sablići mnogih drugih

 „Dišemo kulturu punim plućima“,moto je ovogodišnjeg jubilarnog petog KotarFEST!-a, festivala kazališta i filma koji će se od četvrtka 30. lipnja do nedjelje 3. srpnja 2016. održavati u Delnicama. Gorski kotar se tako prometnuo u jednu od omiljenih destinacija renomiranih domaćih i inozemnih kazališnih umjetnika poput Zijaha Sokolovića, Pere Kvrgića, Lele Margitić, Barbare Rocco, Jelisavete Seke Sablić, Branka Vidakovića Baneta i mnogih drugih koji će sudjelovati u ovogodišnjem izdanju festivala.

„Četiri dana upijanja kulture i odlične zabave u ambijentu kakav je Gorski kotar pozivnica je koja se ne odbija.Na KotarFEST!u ćemo izvesti „Čelične magnolije“, predstavu koja prati prijateljstvo šest žena i njihovu borbu sa životnim problemima i preprekama, a posebno se veselim što ćemo je odigrati na daskama ovog pomalo drugačijeg festivala“, ispričala je Barbara Rocco, poznata glumica, redateljica predstave i članica ansambla varaždinskog HNK.

Osim izvedbe „Čeličnih magnolija“, publika će moći uživati i u predstavi „Medvjed“ Zijaha Sokolovića i jazz trija „Lolita“, kao i u izvedbi još jednih „Stilskih vježbi“ legendarnog kazališnog dvojca Pere Kvrgića i Lele Margitić, te projekciji proslavljenog filma „Zvizdan“ Dalibora Matanića. Na kazališnoj pozorniciKotarFEST!a premijerno će se pred hrvatskom publikom izvesti i predstava “Nobelovac i ja“ redatelja StefanaSablića s Jelisavetom Sekom Sablić i Brankom Vidakovićem Banetomu glavnim ulogama.

Poseban dio programa ove godine čini i otvaranje kazališne scene „Pero Kvrgić“ u Radničkom domu u Delnicama – organizatori su, uz podršku grada Delnica, odlučili i službeno pokazati da se umjetnost vraća u Gorski kotar na velika vrata odajući u isto vrijeme čast jednom od najpoznatijih goranina na hrvatskoj umjetničkoj sceni.

Osim kazališnih predstava, u programu festivala nalaze se i domaći i strani filmovi, s naglaskom na produkcije iz susjednih zemalja – Italije, Slovenije te Bosne i Hercegovine, pa će se tako na repertoaru naći i slovenski film „Pot v raj“ Blaža Završnika, te „L’Attesa“ redatelja PieraMessine.

Festival će tijekom četiri dana oživjeti Gorski kotar raznolikim kulturnim sadržajima, a svaki dan završava zabavom u do kasno u noć. Također, dio festivala bit će namijenjen i mlađim uzrastima koji će se zabavljati uz kazališne i lutkarske predstave. Bit će tu i zabavnih kvizova kao i cirkuski program koji osmišljava umjetnički direktor Crvenih noseva, Zoran Vukić.

„Naš tim već petu godinu za redom organizira KotarFEST!. Zaljubljeni smo u Delnice i kulturu, a svake godine jedva čekamo ta četiri dana tijekom kojih su naši „gušti“ na jednom mjestu. Atmosfera na festivalu je zaista posebna i drugačija od drugih, masovnih festivala. Nama je cilj okupiti prave zaljubljenike u kazalište, film, glazbu i, konačno, dobar provod. Opuštanje na svježem zraku, boravak na prirodi, upoznavanje raznih ljudi i razgovor o kulturi… za nas ne postoji ništa bolje od toga“, izjavio je Matija Kezele, direktor KotarFEST!a.

KotarFEST!godinama posjećuju stanovnici Gorskog kotara, ali i zaljubljenici u kulturu iz Zagreba i Rijeke, s obzirom da Riječani do Delnica mogu doći za svega dvadesetak minuta, a Zagrepčani za najviše sat i pol:).

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari