Bend Vatra za kraj festivala LJETO U MSU!

Krovna terasa MSU-a, subota, 15.7.2017. u 21 sat 

12.07.2017 – „Prije nego što svi preselite na more, vidimo se u Zagrebu 15.07. na zatvaranju festivala Ljeto u MSU, i to naravno, gdje drugdje nego na prekrasnom krovu s pogledom na grad!“, tako vas na posljednji koncert ove sezone poziva bend Vatra. Virovitički rockeri koji iza sebe imaju sedam studijskih albuma, zavidan broj hitova i osvojenih nagrada, bez sumnje će osvojiti i publiku na krovu Muzeja te prirediti pravi „vatreni“ kraj još jedne uspješne sezone Ljeta u MSU.

Prije koncerta riječka umjetnica Nika Rukavina izvest će performans „Word Whiping“ (Bičevanje riječima). Umjetnica će citirati diskriminirajuće i ponižavajuće izjave usmjerene ženama u našoj okolini, primajući pri tom, nakon svake izjave, udarac bičem po leđima od strane gostujućeg aktera u performansu. Tijekom performansa publika poprima ulogu trećeg aktera koji pasivno promatra očiglednu nepravdu i nasilje koje se pred njim događa.

Uz koncert, kao i obično, dobivate i filmsku projekciju iz ciklusa Best of Metropolis u dvorani Gorgona u dva termina (17 i 19.15 sati). Ovaj put to je „Elle“, francuska drama nagrađena s dva Zlatna Globusa, redatelja Paula Verhoevena u kojoj glavne uloge imaju Isabelle Huppert, Laurent Lafitte i Anne Consigny. Michele je voditeljica tvrtke koja se bavi proizvodnjom video igara, a njezin nemilosrdni karakter neprobojan je kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Međutim, život joj se naglo mijenja nakon što je nepoznati napadač brutalno siluje u vlastitom domu. Odlučna u tome da sama pronađe počinitelja, upliće se u uzbudljivu i intrigantnu igru koja se u svakom trenutku može oteti kontroli.

Usput, uz koncert, performans i film, pogledajte tek otvorene izložbe Ivane Franke “Strujanje percepcije (svemiri misli)” i Tommija Grönlunda i Petterija Nisunena “Siva zona” u MSU.

Ulaznice možete kupiti putem sustava EVENTIM te na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati. Cijena ulaznice je 85 kuna.

A.M.

 

Oglas

Komentiraj

komentari