Besplatna prezentacija programa ALOHA mentalne aritmetike s abakusom!

Tražite provjereni program koji potiče intelektualni i mentalni razvoj za djecu od 4 do 13 godina? ALOHA mentalni razvoj za djecu je međunarodni program prisutan u tisućama centara diljem svijeta i vodeći je program mentalne aritmetike unazad više od 25 godina. Zašto ga upisati? Stimulira intelektualne i kreativne sposobnosti djece i doprinosi uravnoteženom razvoju obje moždane polutke.

PREZENTACIJA ALOHA PROGRAMA

Kako biste kao roditelji pobliže doznali što je to zapravo mentalna aritmetika, kako utječe na razvoj djece i njihovih vještina, pozivamo vas na Praktikumovu prezentacijsku radionicu za djecu i roditelje! Prezentacija je namijenjena i djeci, da se upoznaju s abakusom i pod vodstvom ALOHA trenerica dobiju uvid u to što će sve u našem programu naučiti.

Prezentacija programa bit će organizirana u prostorijama poslovnog prostora HUB385 (Petračićeva ulica 6), 17. veljače 2020za predškolarce i 18. veljače 2020. za školarce od 18:00h-19:00h.

Također, dolaskom na prezentaciju i upisom na program, osiguravate djetetu besplatne knjige.

Prijavite sebe i svoje dijete na e-mail: info@udruga-praktikum.hr ili tel.+385 1 3842 482.

O PROGRAMU 

Praktikum – centar za djecu i mlade provodi ALOHA mentalnu aritmetiku s abakusom na lokacijama Drniška 20 (Srednjaci) i Gajeva 2 (Centar) u Zagrebu. ALOHA djeci pomaže da ostvare svoj pravi potencijal u ključnom periodu razvoja mozga. Glavni alat nam je drevna naprava koju ljudi koriste već tisućama godina, a zovemo ju abakus – najstariji kompjutor koji služi za izvođenje mnogih računskih operacija. No, u programu je abakus zapravo samo pomagalo pomoću kojeg dolazimo do našeg glavnog cilja – treninga za mozak.

ALOHA program se grana na dvije cjeline, ovisno o dobi djeteta: Tiny Tots za predškolski uzrast od navršene 4 godine i Kids za školski uzrast do navršenih 13 godina.

Prvo što djeca uče je računanje na samom abakusu, ali to je tek početak. Kada djeca nauče baratati abakusom i svladaju osnovne operacije, tek tada kreću prave mozgalice i dolazi do glavnog dijela programa – mentalne aritmetike. Polako počinju vježbati naučene operacije izvoditi „mentalno“ – tako da vizualiziraju abakus i korak po korak savladavaju sve kompleksnije zadatke pomoću vizualizacije abakusa.

Koristi programa ALOHA Mentalne aritmetike

ALOHA ne pomaže samo u računanju, već omogućava da iskoristimo veći dio svog mozga u svakom aspektu života. Tijekom programa se kroz različite igre i aktivnosti konstantno radi na ovim vještinama:

  • Pažnja i koncentracija
  • Kreativnost
  • Prostorna orijentacija
  • Sposobnost slušanja
  • Analitičke vještine
  • Fotografsko pamćenje
  • Sposobnost opažanja
  • Imaginacija i vizualizacija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je svoje pozitivno stručno mišljenje za program ALOHA mentalna aritmetika s abakusom! Tako navode da osim koncentracije, povećava se i kapacitet memorije te sposobnost bržeg procesuiranja većeg broja informacija, što bi moglo doprinijeti povećanju razina postignuća učenika u nastavnome procesu. Ideja iza ALOHA Mentalne aritmetike dolazi kao rezultat brojnih istraživanja iz područja psihologije i poduke.

Praktikum je edukativno zabavni centar za djecu i mlade koji potiče kreativnost. U prostorima Praktikuma održavaju se dramske i filmske radionice, likovne radionice, treninzi i programi pomoći u učenju, savjetovalište za djecu, mlade i roditelje, terapija igrom, ALOHA mentalna aritmetika s abakusom i pripreme za upis u školu. Uz edukativno zabavni dio, osmišljava i provodi aktivnosti i projekte podržane iz nacionalnih i EU fondova iz područja kulture i umjetnosti, promiče cjeloživotno obrazovanje kroz neformalno obrazovanje djece i mladih.

Više informacija o programu pronađite na : ALOHA mentalna aritmetika s abakusom za djecu.

Web: www.udruga-praktikum.hr
Facebook: https://www.facebook.com/UdrugaPraktikum/
Kontakt osoba: Nika Pereš, štručna suradnica za odnose s javnošću
Gsm. 095 7682 723, telefon: 01/3842-482

 

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar