Besplatne kazališne predstave za umirovljenike

Blagdanski dani bit će bogatiji za umirovljenike, predstave im dolaze u online obliku

On line kazalište uživo Planet Arta u blagdanskim danima poklanja svim domovima umirovljenika u Hrvatskoj besplatnu predstavu ‘Ritina škola’ 

Kazalište Planet Art odlučilo je umirovljenike u svim domovima u Hrvatskoj u ove blagdanske dane darivati predstavom ‘Ritina škola’ koju će u domovima diljem Hrvatske umirovljenici gledati 20. prosinca u direktom on line prijenosu.

‘Htjeli smo umirovljenike u domovima koji su među najrizičnijim skupinama i stoga ograničene mogućnosti kretanja bar na ovaj način malo razveseliti i omogućiti im dolazak kazališta u njihove domove u ovim blagdanskim danima.

U ovoj akciji pridružilo nam se Povjerenstvo za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 nad starijim osobama i osobama iz drugih ranjivih skupina Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike koje je prepoznalo našu ideju i podržalo je komunikacijom prema domovima umirovljenika kojih ima u Hrvatskoj ima više od 600.’, govori Marko Torjanac, osnivač i ravnatelj Kazališta Planet Art koje je pokrenulo projekt On line kazališta uživo.

Tako će tisućama umirovljenika u svim domovima u Hrvatskoj u nedjelju 20.12. u 20 sati doći On line kazalište s komedijom ‘Ritina škola’ koja govori o inteligentno i britkoj frizerki Riti koja želi promjenu u životu i upisuje najluđi tečaj književnost koji mijenja život i njoj, ali i zanimljivom profesoru kojega na tečaju susreće.

‘Ritina škola’ jedna je od najizvođenijih predstava u Hrvatskoj u posljednjih sedam godina, izvedena više od 150 puta, a glavne uloge igraju Vanda Winter i Marko Torjanac koji je predstavu i režirao.

Predstave On line kazališta uživo održavaju se svake nedjelje u 20 sati i prenose uživo iz Kazališta Mala scena u Zagrebu s 4 kamere i profesionalnim ozvučenjem te su adaptirane za novi medij zbog čega ih gledatelji nazivaju kombinacijom kazališta i filma.

Ideja se pojavila kao kreativni kazališni odgovor na koronakrizu, no na ovaj način predstave mogu gledati svi oni u cijeloj Hrvatskoj i po cijelom svijetu koji nemaju mogućnost fizički doći u kazalište, a voljeli bi to.

Predstave se od prošloga tjedna mogu pogledati i na zahtjev.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kazalište Planet Art (@kazalisteplanetart)

Oglas

Komentiraj

komentari