Besplatne radionice Mediji i djeca

Dijete stalno traži telefon. Prvo što pita kada se probudi je: “Mogu li nešto gledati?”. Youtube je postao neizostavan sadržaj za gledanje. Primjetili ste da je dijete hiperaktivno ili nasilno nakon gledanja nekog medijskog sadržaja ili igranja igrica.

Zahvaljujući Zakladi “Hrvatska za djecu”, koja je prepoznala rad Udruge Najsretnija beba Hrvatska™ i nastojanja da pridonese pravilnoj primjeni medija, udruzi Najsretnija beba Hrvatska™ su dodijeljena financijska sredstva za projekt “Mediji i djeca”.

U suradnji s udrugom Abeceda roditeljstva, provodit će se medijsko opismjenjavanje roditelja, ukazivanje na važnosti boravka u prirodi i nestrukturirane igre.

Pozivaju se svi roditelji da se pridruže na besplatnoj radionici koja će se održati u srijedu, 12.12. u 18 sati u Ilici 155 u Zagrebu.

Uz stručno vodstvo The Happiest Baby edukatorice Ive Brčić, mag.soc./phil. i NLP trenericu, Sanju Ćaćić, moći ćete naučiti:

odabrati adekvatan sadržaj primjeren djetetovoj dobi
– kako gledati medijski sadržaj s djecom
– pravilno ograničiti pristup neadekvatnom internetskom sadržaju
– pravilno olakšati pristup odgovarajućem internetskom sadržaju
– o utjecaj animiranih filmova na djecu
– o utjecaj nasilja u filmovima na djecu
– o utjecaj medija na psihofizički razvoj djece

Zbog ograničenog broja sudionika, potrebno je prijaviti svoje sudjelovanje na:
Email: info@abecedaroditeljstva.com
Tel: 0955518344                           

Iva Brčić mag. soc./fil. je jedina je edukatorica u ovom dijelu Europe svjetski renomiranog programa dr. Harveya Karpa – The Happiest Baby. Kroz svoj rad pomaže roditeljima u baby handlingu i odgoju djece. 2014. osnovala je udrugu Najsretnija beba Hrvatska™, kroz koju provodi radionice Kolike, Ispadi bijesa i Holističko majčinstvo Kao stručna suradnica piše za internetske portale i časopise namijenjene roditeljima. Surađuje s vrtićima i školama, te gostuje na fakultetima i simpozijima kao stručnjakinja za odgoj, te za utjecaj medija na djecu i mlade.

Sanjica Ćaćić Hećimović je međunarodno certificirani NLP trener, family i Wingwave coach. Kroz polikliniku Ribnjak je kreirala udrugu Abeceda roditeljstva, te okupila niz stručnjaka (Psihoterapeuta, psihologa, sociologa, logopeda, ortopeda, nutricionista te socijalnih radnika) koji su na raspolaganju roditeljima. Godinama održava radionice na razne teme vezane za komunikaciju roditelja sa djecom te provodi edukaciju i savjetovanje mladih za jačanje komunikacijskih kompetencija.

Projekt “Sretno dijete” financiran je iz sredstava Zaklade “Hrvatska za djecu”. Sadržaj je u isključivoj odgovornosti udruge Najsretnija beba Hrvatska i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati stajalištem zaklade.

 

Oglas

Komentiraj

komentari