Bolt organizirao edukaciju o pravilnom korištenju romobila u Zagrebu

Zagreb, 27. rujna 2021. – Nakon uspješnog uvođenja usluge najma i korištenja električnih romobila u Rijeci, Osijeku i Varaždinu te velikog interesa građana tijekom osječkih i riječkih Dana sigurnosti, ovoga se puta edukacija o pravilnom korištenju romobila održala u Zagrebu.

Dan sigurnosti organizirali su europska superplatforma Bolt i udruga Moto Gymkhana, a koncipiran je kao poligon sigurne vožnje koji, educirajući o najboljim sigurnosnim praksama za vrijeme vožnje romobila, ukazuje i na najčešće pogreške vozača te važnost poštivanja ostalih sudionika u prometu.

Na Danu sigurnosti sudionici su mogli testirati vještine skretanja, naglog kočenja i ubrzavanja te održavanja stabilnosti na romobilima, a organizatori su posebnu pozornost posvetili ponašanju u prometu te različitim situacijama s kojima se vozači romobila mogu susresti poput mokrih i skliskih kolnika, velikih grupa ljudi ili ponašanja u blizini životinja. Osim brze vožnje, neke od najčešćih pogrešaka koje korisnici električnih romobila čine su blokiranje prolaza ili izlaza za nuždu te ostavljanje romobila na privatnom posjedu ili autobusnom stajalištu. Bolt i Moto Gymkhana u okviru zagrebačkog događanja vozače su upozorili i na te pogreške.

S ciljem da naglasi važnost pravilnog odlaganja romobila, Bolt je pripremio i posebne savjete pod nazivom Umjetnost parkiranja kojima se korisnicima savjetuje korištenje označenih zona, adekvatno odlaganje romobila na mjestu gdje će ga drugi korisnici lakše pronaći te parkiranje na ravnoj površini. Osim korisnih uputa za parkiranje, posjetitelji zagrebačkog Dana sigurnosti iz prve su ruke saznali više o načinima kako korištenjem romobila smanjiti gradske gužve i čuvati okoliš, a istovremeno brinuti i o drugim sudionicima prometa. Za vrijeme događanja imali su prilike isprobati i romobile te se uvjeriti u njihove benefite prilikom prelaska kraćih udaljenosti.

Očuvanje okoliša, stvaranje zelenijih gradova i smanjenje ekološkog utjecaja kroz obnovljive izvore energije u fokusu je Boltovog Zelenog plana, a da su mnogi prepoznali Boltove električne romobile kao način održivog prijevoza pokazuje i činjenica da je ova usluga dostupna u 20 zemalja i više od 140 gradova. Hrvatskim gradovima – Rijekom, Osijekom i Varaždinom – trenutno prometuje 550 Bolt električnih romobila. Kako bi dodatno ukazali na važnost očuvanja okoliša, Bolt je u više zemalja, uključujući i Hrvatsku, obilježio i Dan bez automobila te tako potaknuo građane na učestalije korištenje električnih romobila umjesto automobila, a pogotovo kad je riječ o gradskoj vožnji.

Oglas

Komentiraj

komentari