BOSCH donacija aparata humanitarnoj udruzi i zakladi

Tvrtka BSH kućanski uređaji d.o.o. donirala je kućanske uređaje BOSCH ZAKLADI BISKUP JOSIP LANG i humanitarnoj udruzi IZVOR LJUBAVI.

Na susretu u prostorijama tvrtke BSH kućanski uređaji direktor tvrtke, gospodin Eduard Slunjski simbolično je predao donacije Predsjedniku ZAKLADE BISKUP JOSIP LANG pateru Miji Nikiću i Predsjedniku humanitarne udruge IZVOR LJUBAVI iz Botinca. To je ujedno bila i prilika da se svi zaposlenici  tvrtke BSH kućanski  uređaji  d.o.o.  pobliže upoznaju s radom Zaklade i humanitarne udruge. Direktor  Eduard Slunjski  izrazio je svoje uvjerenje da će tvrtka nastaviti s donacijama svojih uređaja i u budućnosti , a shodno  mogućnostima  i povećati  broj donacija.

Osnovni moto ZAKLADE BISKUP JOSIP LANG je: BRIGA ZA NEMOĆNE  I SOLIDARNOST SA SIROMASIMA.“ Članovi Zaklade su vjernici laici kao i svi drugi ljudi dobre volje koji žele činiti dobro, koji žele pomoći  onima kojima je to najpotrebnije. Svrha Zaklade jest trajno pružanje novčane i drugih oblika potpore starim, nemoćnim i bolesnim osobama kao i promicanje bezuvjetne ljubavi  siromasima. Osim toga svrha  Zaklade je i davanje inicijative, kao i samo osnivanje te organiziranje staračkih domova i prihvatilišta za najnemoćnije. Zaklada “Biskup Josip Lang”  ostvarenje je snova i želja patera Antuna Cveka koji se već 30 godina brine za stare, bolesne i napuštene osobe. Uvidjevši da bi se organiziranom akcijom moglo puno više pomoći takvim osobama, uz pomoć svoje redovničke zajednice, osniva Zakladu 2002. godine. Zaklada ima i svoj dom za starije i nemoćne u Maloj Gorici kraj Petrinje u kojem je zbrinuto 20 osoba. Zaklada svake godine organizira i specijalizirane seminare za pravnike, managere i laike. Osim toga svake se godine organizira i donatorska večera na kojoj se prikupljaju sredstva za pomoć štićenicima. Članovi Zaklade posjećuju stare i nemoćne osobe i pomažu im na razne načine. Svaki mjesec se pripremaju paketi s osnovnim prehrambenim namirnicama za pomoć osobama i obiteljima u potrebi. Svatko od nas može pomoći Zakladi pozivom na donatorski telefon i donirati 6,25 kuna pozivom na broj: 060 9012.

Humanitarna udruga IZVOR LJUBAVI osnovana je 2008 godine u Zagrebačkom naselju Botinec. Predsjednik i suosnivač humanitarne udruge je gospodin Ivan Pavić. Izvor ljubavi prvenstveno pomaže stanovnicima  naselja Botinec kojima je potrebna materijalna ili pak pravna pomoć u ostvarivanju njihovih socijalnih prava. Putem donacija pojedinaca i tvrtki mjesečno uspiju napraviti do 40 paketa s hranom za pomoć obiteljima u potrebi. Unutar humanitarne udruge djeluje i glumačka sekcija koja putem svojih predstava prikuplja sredstva za udrugu. Udruga surađuje i s Caritasom iz Beča koji joj 2 puta godišnje donira bolesničke krevete, invalidska kolica, princes kolica i pelene za odrasle. Na taj način pomažu ljudima koji imaju tu potrebu, a nemaju materijalnih sredstava da si sami kupe potrebne stvari kako bi si olakšali teškoće u životu. Udruga je do sada donirala već preko 3.000 paketa pelena za odrasle. Svi koje žele pomoći toj udruzi mogu se javiti  na telefon: 091- 58-63- 540.

Oglas

Komentiraj

komentari