Budimo hrabre, usudimo se!

Drage naše čitateljice i čitatelji,

Predstavljamo Vam Rosie Kugli, ženu, majku, književnicu, kolumnisticu, a sada našu urednicu  Pobjednica!  – rubriku ženske snage.

Ana Mišić

Ovaj uvodnik je prilika da se prisjetim svih onih trenutaka koji su me doveli do ostvarenja ovog sna Pobjednice, rubrike  o kojoj sam maštala u svim onim godinama u kojima sam bila „izgubljena“- kada nisam znala koga bih pitala, kome požalila, na čijem ramenu isplakala… činilo se kao da izlaz ne postoji. No, izlaz je uvijek tu. Štoviše on je skriven u nama, jer svaka od nas bira svoj put.

Hoćemo li se prepustiti agoniji ili se odlučiti na promjenu.

Ne tako davno, odlučila sam se na promjenu i napravila onaj prvi, ujedno  i najteži korak. Skupila sam hrabrost i usudila se. Znala sam da se moram izboriti se za sebe, svoju sreću, sreću svoje djece. Dok sam se borila i tragala za odgovorima koji su pomalo kapali,  upoznala sam i tolike divne žene razdirane istim sumnjama i strahovima, u potrazi za sličnim odgovorima. Kao da smo sve vapile jedna za drugom, jer da… zajedno smo jače!

Tada sam se zarekla, da ću jednog dana okupiti sve te divne žene koje sam upoznala i opisati njihove sudbine. Svojim životom, primjerima i snagom koju su pokazale, znam, nadahnut će mnoge žene, jer u  njihovim ispovjedima pronaći ćemoi inspiraciju, i putokaz, i svijetlo na kraju tunela.

Naša Pobjednica, bit će rubrika o pobjednicama, ratnicama, hrabrim ženama, ŽENAMA koje su se USUDILE. Usudile prekinuti čarobni krug iz kojeg  je teško izaći. Tek kad se usudimo, otkrit ćemo ono što jesmo.“Usuditi se“,  to je cijena napretka.

Rosie Kugli

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar