Budite i Vi čuvar hrvatskih ljepota

Kupnjom Palmolive proizvoda u dm prodavaonicama donirate Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici i postajete čuvar hrvatskih ljepota

Zagreb, 16. svibnja, 2018. – S ljetom pred vratima, Colgate Palmolive Adria i Hrvatska vatrogasna zajednica kreću u zajedničku edukativnu akciju “Budite i Vi čuvar hrvatskih ljepota” koja za glavni cilj ima podizanje svijesti o požarnim opasnostima. Kampanju su na konferenciji za novinare predstavili predstavnici Colgate Palmolive Adria i  tajnik Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice, Mario Starčević.

Ideja za pokretanje ove hvalevrijedne akcije nastala je nakon prošlogodišnje katastrofalne požarne sezone u kojoj smo bili svjedoci nadljudskih napora vatrogasnih snaga u obrani života i imovine naših građana i turista. Prema statističkim podacima, u 2017. godini samo na priobalnom području izgorjelo je 86576  ha, što je povećanje izgorene površine za gotovo 400 % u odnosu na petogodišnji prosjek. Većina požara ugašena je u prva 4 sata od zaprimanja dojave što je dokaz odlične spremnosti hrvatskih vatrogasaca.

Iako su uspješno ugasili brojne požare i spasili ljudske živote, svjedočili smo dotrajaloj opremi koju vatrogasci koriste na intervencijama. Stoga je Colgate Palmolive Adria, uz Vašu pomoć u sklopu akcije “Budite i Vi čuvar hrvatskih ljepota”, odlučio Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici od kupnje svakog Palmolive proizvoda u dmprodavaonicama, u razdoblju od 1.06.2018. do 31.7.2018., donirati dio sredstava kojima će se opremiti i modernizirati vatrogasne postrojbe.

„Gotovo 80 % svih požara nastaje kao posljedica čovjekove nepažnje, rekao je Mario Starčević,  tajnik Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice, i dodao kako se putem ovakvih akcija značajno podiže svijest građana o odgovornom ponašanju i opasnosti od požara. „Sigurni smo kako će edukativne poruke doći do velikog broja kupaca dm-a i na taj način doprinijeti smanjenju broja požara u novoj požarnoj sezoni“, zaključio je Starčević.

Oglas

Komentiraj

komentari