COLOR RUN, SWIM AND FUN PROJEKT ZA DJECU

Zagreb, 11. srpanja, 2018. – 13. i 14. Srpnja održat će se treće izdanje Color Run, Swim and Fun projekta u organizaciji portala djeca.hr u Korčuli s bogatim dvodnevim programom koji obuhvaća kulinarske radionice, dječji aquatlon, humanitarnu utrku za roditelje i mnoštvo bogatih nagrada za sve Korčulane, turiste i posjetitelje.

U želji da djeci i roditeljima, kako domaćima tako i turistima, pruži što bogatiju ponudu tijekom turističke sezone, nastao je projekt koji obuhvaća sportske, humanitarne, kultrune i zabavne aktivnosti, a Korčula se nametnula kao logičan domaćin već treću godinu za redom. Projekt Color Run, Swim and Fun osmislila je Sanda Šeparović, vlasnica renomiranog dječjeg portala djeca.hr, ali i otočanka koja je veći dio svog života provela na Korčuli,  gdje je Sanda svoje prve korake u radu s djecom napravila ba na otoku kao trenerica Korčulanskog plivačkog kluba.

U petak 13. srpnja, na živopisnom trgu Sv. Justine u centru Korčule održat će se kreativna i kulinarska radionica za djecu koju će moderirati jedan od najpoznatijih imena hrvatske kulinarske scene, chef Mate Janković te priznata korčulanska slastičarka Smiljana Matijaca kao predstavnica kultnog otočnog brenda Cukarin.

Subota 14. srpnja središnji je dan projekta. Program započinje podizanjem startnih brojeva na Trgu pomirenja, nakon čega će gradonačelnik Korčule Andrija Fabris službeno otvoriti natjecanje. Koordinatori plivačko-trkačkog natjecanja poznati su široj javnosti, Ivan Pavić iz Triatlon kluba Split, jedno od najpoznatijih triatlonskih imena u Hrvatskoj kao i predstavnici brojnih plivačkih klubova iz Hrvatske na čelu s Marijem Todorovićem, hrvatskim olimpijcem i glavnim plivačkim trenerom KPK-a. Nakon natjecanja održat će se humanitarna utrka Roditelji djeci prilikom koje će roditelji zajedno s djecom trčati na već poznatim stazama oko staroga grada, a sva prikupljena sredstva donirat će se za potrebe Dječjeg vrtića Korčula. Nakon što se proglase pobjednici uz bogate i raznolike nagrade slijedi zabavni program za sve uzraste uz bend Chill Out i DJ-a.

Važnost projekta prepoznali su i brojni sponzori kao i sve gradske institucije, pa su se i ovu godinu u organizaciju kao sponzori, pokrovitelji i volonteri uključili HPB, Cedevita, Nikel, Turbo, Grad Korčula, ŽLU Korčula, Centar za kulturu Korčula, Radio Korčula, te brojni drugi sponzori, donatori, restorani i obrti.

Ovogodišnje treće izdanje u Korčuli nastavit će se 24. i 25. kolovoza u Splitu u sklopu 20. Marjanskog đira.

„Iznimna mi je čast sudjelovati u ovakvom projketu, pobornik sam zdravog načina života, od bavljenja sportom do kulinarstva, a sudjelovati u projektu koji objedinjuje sve te segmente te uključuje i roditelje i djecu je rijetkost. Već sam surađivao s portalom djeca.hr i nadam se nastaviti suradnju jer jako volim raditi s djecom i utjecati na mlade ljude kroz kulinarstvo koje je bitan segment društva.“ – chef Mate Janković.

„Ponosam sam što je Korčula već treću godinu domaćin ovog hvale vrijednog projekta. Događanja usmjerena na djecu i obitelj prava su rijetkost tijekom sezone. Color Ran, Swim and Fun je do sada oduševio brojne posjetitelje, domaće ljude i turiste, projekt ćemo svakako podržati i narednih godina“ – Andrija Fabris, gradonačelnik Korčule.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari