CRVENA PANDA JE ODUŠEVILA KINO PUBLIKU

Novu Disney i Pixar animaciju CRVENA PANDA, u distribuciji Blitza, već je prvog vikenda prikazivanja pogledalo rekordnih 10.348 gledatelja (sa zaradom od 365.703 kn), te je time ostvarila najbolje otvaranje animacije u pandemiji u Hrvatskoj, te najbolje otvaranje Disney animacije u tom periodu.

U središtu radnje je tinejdžerica Mei Lee koja se pretvara u ogromnu crvenu pandu kada je pod stresom ili kada je jako uzbuđena (što je gotovo stalno). I kao da promjene u njezinim interesima, odnosima i tijelu nisu dovoljne, njezina pretjerano zaštitnički nastrojena, ako ne i pomalo nadmoćna majka Ming, nikad nije daleko od svoje kćeri – zapravo dosta nezgodna stvar za svakog tinejdžera.

Oscarom nagrađena redateljica Domee Shi je inspiraciju za film pronašla u vlastitom djetinjstvu, odnosno iz raznih neugodnih situacija zbog kojih se kao tinejdžerica osjećala loše ili jako sretno i uzbuđeno. “Volim njezinu hrabrost i njezin duh” ali, dodaje Shi, poput mnogih 13-godišnjaka koji ulaze u adolescenciju, Mei čeka divlja vožnja. “Stvarno sam željela istražiti sve probleme mlade tinejdžerice”, kaže ona, “kako biti dobra kći ali i prihvatiti svoju pravu sebe.” Odnos majke i kćeri zauzima središnje mjesto u filmu i to je tema koja je redateljici jako prirasla srcu.

U sinkroniziranoj verziji glasove likovima su posudili: Ida Bedenik, Judita frankovicć Brdar, Dea Presečki, Marijeta Ugrina, Chiara Agreš, Anja Filko, Igor Mešin, Alma Prica, Slavica Knežević, Mirela Videk Hranjec, Mirela Brekalo-Popović, Tit Emanuel Medvešek, Daniel Dizdar, Dražen Bratulić i mnogi drugi.

CRVENU PANDU u distribuciji Blitza, možete pogledati već danas u svim kinima, a ulaznice možete kupiti već danas online ili na blagajnama kina.

Oglas

Komentiraj

komentari