Crveni križ i Ericsson Nikola Tesla za Dječju bolnicu Srebrnjak

Mali pacijenti Dječje bolnice Srebrnjak dobili su danas, uz veseli, nedavno uređen prostor na 3. odjelu, još i donaciju didaktičkih dječjih igračaka te tableta koje je ravnatelju bolnice dr.sc. Bori Nogalu uručila predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla, mr.sc. Gordana Kovačević. Sve navedeno dio je akcije započete tijekom ovogodišnje manifestacije Hrvatska volontira, u sklopu projekta Bolnica Bezbolnica koji od 2011, kao dio međunarodnog projekta “Smiling Hospital”, organizira Hrvatski Crveni križ čiji su predstavnici danas bolnici donirali slikovnice i knjige, dok je njegov izvršni predsjednik, Robert Markt, predsjednici Ericssona Nikole Tesle za angažman zaposlenika i kompanije u ovom projektu uručio prigodne zahvalnice.

Predajući igračke i tablete, što će dodatno olakšati i uljepšati boravak malih pacijenata u ovoj bolnici, pedsjednica kompanije koja već dugi niz godina njeguje društveno odgovorno poslovanje i aktivno podržava volonterski angažman svojih zaposlenika istakla je kako je, i u uvjetima najžešće tržišne utakmice i borbe za profitabilnost, važno pokazati ljudsko lice i prepoznati dobre projekte koje treba podržati.

Zahvaljujući na donaciji i volonterskom radu na uređenju bolničkog prostora, ravnatelj bolnice Srebrnjak naglasio je kako mu je drago što je tvrtka tako duboko involvirana u digitalnu transformaciju hrvatskog zdravstva odlučila aktivno pomoći upravo bolnici koja je, zahvaljujući kreativnom pristupu i nizu novih projekata, prva u Hrvatskoj ponijela prestižni naziv BOLNICA PRIJATELJ DJECE.

Predajući zahvalnice g. Markt je podsjetio na kontinuitet suradnje Hrvatskog Crvenog križa i Ericssona Nikole Tesle koji još od tragičnih poplava 2014. zajednički rade na projektima vezanima uz djecu i one kojima je pomoć najpotrebnija.

Podsjetimo još da su, uz aktivnosti vezane uz Dječju bolnicu Srebrnjak, iskusni profesori i predavači Ericssona Nikole Tesle kao volonteri održali više atraktivnih radionica „Umreženo društvo i mi“ kroz koje su prošli svi učenici prvog razreda IX. gimnazije, a zaposlenici kompanije sudjelovali su i u uređenju školskog dvorišta ove škole u susjedstvu.

Oglas

Komentiraj

komentari